Een uitdaging van vervoer

Al sinds jaren gaan wij op Koningsdag naar een rommelmarkt dan wel vrijmarkt. Vorig jaar was het in de buurt van onze eigen wijk maar dit jaar gingen we naar onze oude wijk. Helaas heeft onze auto het eind 2015 begeven en moeten het sindsdien zonder doen. Ook hebben we geen rekje voor de buggy op de fiets zitten en die buggy heeft onze zoon nog echt nodig. Ja ik weet het hij is bijna 4 jaar en gaat nog steeds in de buggy. Nou en!

De voorbereidingen, wat nemen we mee.

We gingen dus naar de vrijmarkt. We (lees ik) zorgden dat we weg konden. Dit houd in dat de tas met verschoning (beter het zekere voor het onzekere) mee, eten en drinken voor zoonlief mee, zorgen dat we zelf wat kunnen eten en drinken en dat zoonlief klaar is om te vertrekken. Oké vaders had voor één onderdeel van het laatste gezorgd. En niet te vergeten, voldoende tassen die ook nog eens makkelijk aan de buggy kunnen hangen.

Nieuw harnas voor de veiligheid

De avond hiervoor had ik nog een nieuw harnasje gemaakt voor onze zoon. Als we hem niet met een harnas (ik wil het geen tuigje noemen, dat klinkt zo naar) en een soort van lijn bij ons houden rent hij weg. In de mensen massa is dat onverantwoord. Het was maar goed dat ik dit nog snel in elkaar gezet heb want we hadden het echt nodig. Natuurlijk wil onze uit de buggy en los lopen. Natuurlijk geeft hij geen handje en loopt overal heen. Hij kijkt niet waar wij zijn en gaat er vanuit dat wij hem wel volgen, ook op de plekken waar wij niet bij kunnen. Op een plek als een rommelmark of vrijmarkt is het gewoon niet te doen zonder zo’n harnas.

Een leuke wandeling

Maar goed, we gingen wandelend, met de buggy en het harnas aan op naar de vrijmarkt. Onderweg wilde zoonlief al gaan lopen. Dat zie ik aan zijn gedrag en ik vroeg dus wil je uit de buggy? Het antwoord was ja. Dus hup zoonlief uit de buggy en lopen. Lopen? nou zeg maar gerust rennen! We moesten ons best doen om hem bij te houden. Die knul nam een run en met enige regelmaat moest ik hem er aan herinneren dat hij niet op de weg mocht gaan lopen. Vaak pakte hij zelf de buggy vast en wilde die op weg duwen en dan mocht ik de buggy van manlief overnemen want ik kan dan de buggy beter sturen dan hij 😉 Als zoonlief  dan genoeg gelopen heeft doet hij precies het tegenovergestelde wat ik wil. Dus dan komt de vraag; “wil je in de buggy?” Deze werd met ja beantwoord. Dus hup zoonlief weer in de buggy en we gaan weer verder.

Eindelijk, de vrijmarkt!!!

Dan de vrijmarkt….. Dat is een drukte van hier tot en met. Toch wilde zoonlief uit zijn buggy en natuurlijk mag dat. Ik had een paar doelen. Broeken en wat speelgoed wat bij zijn niveau past. In beide ben ik denk ik wel geslaagd 🙂 . Waar we natuurlijk wel rekening mee moeten houden is dat zoonlief alles, waar zijn oog op valt en wat ook maar enigszins interessant is, goed en uitgebreid bekeken moet worden. Het hoeft niet allemaal gekocht te worden maar het is zeker leuk om te zien en te pakken en mee te spelen. Het is nog erger dan een speelgoedwinkel of de kruidvat. Zelfs een kitspuit werd onderzocht en ander gereedschap. Ik weet echt niet meer wat hij allemaal gezien en gedaan heeft, ja heel erg zijn eigen weg willen gaan.

Naar huis

Dan kom je op het moment dat we naar huis moeten. De vrijmarkt begint leeg te lopen en het weer begint ook te veranderen. We gaan dus zo’n beetje op weg naar huis en ook tijdens de weg naar huis is het leuk om te lopen. Zoonlief loopt graag achter de buggy en duwt deze zo een leuk eindje op weg. Omdat we langs een vijver gaan moeten we natuurlijk wel opletten hoe we dat doen. In de buggy dus 😉 . Als we de hele rit naar huis gehad hebben is het feestje nog lang niet over want zoonlief wil natuurlijk de spelletjes bekijken en vooral de puzzel van Thomas maken. Eindelijk heb ik een puzzel gevonden die wel gemaakt zal worden 😉 .

Bijkomen van een leuke dag.

Als we uiteindelijk aan het einde van de dag komen en we gaan lekker eten smult zoonlief lekker zijn eten op. Met bedtijd maakt hij er feestje van en als hij uiteindelijk slaapt is het rustig in huis. Zoonlief zal de volgende dag echt niet rustig zijn. Die wordt laat wakker en moet nog even bijkomen van een leuke dag. Dat wordt dus een dagje rust.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekkoningsdag,vrijmarktEen uitdaging van vervoer Al sinds jaren gaan wij op Koningsdag naar een rommelmarkt dan wel vrijmarkt. Vorig jaar was het in de buurt van onze eigen wijk maar dit jaar gingen we naar onze oude wijk. Helaas heeft onze auto het eind 2015 begeven en moeten het sindsdien zonder...Blogs die net even anders zijn