Als je naar een nieuwe school gaat moet je ook natuurlijk even kijken op die school. Dat hebben we laatst dus gedaan. Het was op een woensdag, de dag dat zoonlief vrij is van Dikkie Dik. We waren vanaf 10:00 uur welkom in de klas.

Naar school

Toen we ons ontbijt op hadden zijn we op de fiets gestapt en ben ik naar school gefietst. Zoonlief moest en zou zijn schooltas meenemen. Daar maakte ik geen probleem van. Sterker nog ik vond het wel prima want die moet over een paar weken immers ook gewoon mee. Ik reed het schoolplein op, naar de hoofdingang en zette mijn fiets neer. Vervolgens haalde ik zoonlief van de fiets en zette hem op de grond. Hij liep mee naar de voordeur en ja hoor hij drukte op de bel die mooi op zijn hoogte hing 😉 . Toen kwam het. Er deed een vreemde meneer open! Zoonlief dook achter mij weg en ik kreeg hem met moeite binnen. Ik heb hem toen maar opgetild en naar binnen gebracht. Tot we in de klas waren.

Eerst even buiten spelen

Toen we in de klas kwamen waar zoonlief in komt bleek dat de kinderen buiten op het plein aan het spelen waren. We gingen dus naar buiten en dat was niet de beste zet op dat moment. Zoonlief vind er buiten helemaal niks aan. Hij bleef dicht bij mij en het was te druk. Nu moet ik jullie wel vertellen dat het bij Dikkie Dik één groot paradijs is voor een kind als Andreas. Er staan bomen, bosjes, struiken en nog veel meer mooie natuur om zich in te verstoppen en in te spelen. De gebruikelijke speeltoestellen staan er natuurlijk ook en niet te vergeten een geweldige zandbak. Op zijn nieuwe school is dat anders. Dat is een gewoon schoolplein. Natuurlijk wel met zandbak en speeltoestellen maar veeeeeeeelllll kleiner.

In de klas zelf

Na het buitenspelen gingen de kinderen (en dus ook wij) naar binnen. Dat was ook nog even lastig. Ook nu moest ik zoonlief weer naar binnendragen. Niet erg dat doe ik gewoon en het komt wel goed. Hij heeft gewoon een beetje drempelvrees. Toen we uiteindelijk in de klas zaten gingen de kinderen fruit eten. In de tussentijd ging zoonlief lekker rommelen. Dan pakte hij dit en dan weer dat. Hij ging aan tafel zitten en liep er weer vanaf. Ondertussen had hij wel zijn jas uit gedaan dus dat vond ik heel mooi. Nu had ik zelf ook mijn jas uit gedaan en opgehangen dus misschien was dat wel het goede voorbeeld. Hij bleef niet aan mij kleven of bij mij zitten. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen daar. Natuurlijk zal het de eerste periode moeilijk zijn en ik verwacht dat hij weer net zo kan reageren als de eerste periode bij PUK!. Gelukkig weet ik dat dit tijdelijk is en wanneer zoonlief gewend is dat het veel soepeler zal gaan.

Als ik zo terug kijk op deze kennismakingsochtend was deze zeker geslaagd.

Op deze school zitten kinderen die thuis horen op speciaal onderwijs en zeer kwetsbare kinderen zijn. Dit is de reden dat ik niet over deze kinderen zal schrijven.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-2-e1524945697953.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-2-e1524945697953-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekASS,autisme,nieuwe school,speciaal onderwijsAls je naar een nieuwe school gaat moet je ook natuurlijk even kijken op die school. Dat hebben we laatst dus gedaan. Het was op een woensdag, de dag dat zoonlief vrij is van Dikkie Dik. We waren vanaf 10:00 uur welkom in de klas. Naar school Toen we ons ontbijt...Blogs die net even anders zijn