Wat is er nu leuk om te doen als het kerst word? Juist de kerstboom opzetten! Maar hoe maak je in kerstboomsnaam een peuterveilig kerstboom waarvan de versiering het overleefd tot Na de kerst. Juist je gebruikt kunststofballen. Laat ik die nu eens niet hebben en laten die nu eens niet zo goedkoop zijn. Dan kijk ik nog niet eens naar de ruimte die wij (niet) hebben om zowel kunststof als glazen ballen op te slaan.

  

 weinig ruimte/goede kerstboom versiering

Ja wat moet ik dan? Vorig jaar liep ik al tegen datzelfde dilemma op. Ook wilde ik een leuke boom maken voor onze zoon dus dacht ik eens goed na… Waar word onze zoon nu blij van…. Sprookjesboom!!! Hij was toen helemaal hoteldebotel van Sprookjesboom. Hij kende (en kent ze nog steeds) alle karakters van het sprookjesbos en sprookjesboom is de grote verteller. Nog steeds kent hij vele verhalen en begint er nu flarden van te verwoorden. Dan denk je van nou dan doe je toch weer een sprookjeskerstboom? Uh nee daar had IK dus geen zin in.

 Welk thema voor dit jaar?

Dit jaar wilde ik dus een ander thema. Ik had de keuze uit de paw patrol, Thomas de Stoomlocomotief en Bob de Bouwer. Ik heb voor de laatste gekozen. natuurlijk in overleg van mijn man. Die stelde eerst Thomas voor maar ik dacht zo van dat kan volgend jaar ook nog. Dus is het Bob geworden. Dan mag ik dus internet gaan afspeuren om te zoeken naar voldoende afbeeldingen van Bob de Bouwer. Er zijn heel wat karakters in deze serie. Is het wel een serie of is het meer? Deze serie, film, speelgoedlijn etc. is al zo lang op de markt. Misschien wel 10 jaar. Ik heb het niet uitgezocht maar ik weet dat het al redelijk lang mee gaat. Maar goed terug naar het maken van onze bouwvakkersboom 😉 .

Hoe maak ik deze Bob kerstboom?

Als  eerste pakte ik een erg duidelijke zoekmachine op internet. Eentje waar ik heel wat hits mee kan maken en die makkelijk is in het kopiëren van de afbeeldingen. Die plak ik in een word document en zo ga ik door tot mijn scherm zo vol is dat ik door de machines Bob en Wendy niet meer kan vinden. Daarna ga ik selecteren van welke wel en welke zeker niet. Als ik alles uit gesorteerd heb dan moet de grootte van de afbeeldingen bepalen en dan komt de grote truck. Ik ga de afbeeldingen spiegelen. Ik selecteer het plaatje en kopieer het plaatje. Vervolgens ga naar opmaak, daar ergens in de taakbalk staat een icoontje met draaien. Die klik ik aan en dan ga ik dat plaatje horizontaal spiegelen. Als ik dit bij alles gedaan heb wordt het tijd om te printen. Denk niet dat je dan het meeste gehad hebt want dan zit je mooi mis 😉 . Hierna plakte ik alles op een leuk gekleurd kartonnetje (wat ik ook gebruik voor 3d kaarten maken). Niet beide eerst plakken maar eerst één plaatje oplakken dan netjes met een beetje een rand er omheen uitknippen. Als dit goed gelukt is dan plak ik het gespiegelde plaatje op de andere kant. Je ziet dus dat dit een hoop werk is maar het resultaat is echt heel leuk.

 

 

Rustig de kerstdagen in, onze boom blijft heel.

Zo dit is dus onze stres vrije kerstboom 😉 Ik heb er nog wel wat andere leuke dingen bij gedaan zoals sterren met foamclay of met glitter. Ook de sterren die we gemaakt hebben uit het vorige blog hangen in de boom. Net als de kerstversiering die mijn man gekregen heeft in zijn kerstpakket. Vorig jaar zei ik dat ik geen zin heb om met mijn zoon op de EHBO te belanden omdat de kerstballen zo mooi zou vinden. Dit jaar ben ik zeker nog niet van mening veranderd maar ik zie ook hoe mooi hij die versiering vind van zijn tekenfilm/serie helden en daar doe ik het voor. Onze zoon mag dan ook gerust de versiering uit de boom plukken en er mee op sleeptouw gaan. Hij kan hooguit wat slopen maar breken niet. Gevaarlijke situaties zullen dan ook niet ontstaan. Het gevaarlijkste wat hij kan doen is de kerstboom omver trekken en er onder belanden.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/12/IMG_20161221_2151281-576x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/12/IMG_20161221_2151281-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWat is er nu leuk om te doen als het kerst word? Juist de kerstboom opzetten! Maar hoe maak je in kerstboomsnaam een peuterveilig kerstboom waarvan de versiering het overleefd tot Na de kerst. Juist je gebruikt kunststofballen. Laat ik die nu eens niet hebben en laten die nu...Blogs die net even anders zijn