Chip je kat. Lees hieronder waarom!!

Bezoek in de tuin

Sinds 2 januari hadden we een paar katjes in onze tuin. Eerst stuurde we ze weg zo van jullie horen hier niet. Het was ook best wel koud en het zou alleen maar kouder worden. De eerste dagen kregen ze een aaitje en daar bleef het bij. Ze bleven terug komen voor die kroeltjes en zaten veel in onze tuin. Ook s ‘nachts vermoedde we. Als we keken naar de tijd dat ze er nog waren en hoe vroeg ze weer in de tuin waren was dit wel ons vermoede. Ze waren ook zo bij de achterdeur als die open ging.

De katjes gaan maar niet weg

We hebben dit zo een paar dagen aangezien en toen het ging vriezen kregen ze een beetje water wat ik weer weg haalde omdat het toch bevroor en ik niet het risico wilde nemen dat ze vast zouden vriezen of dat ze het ijs zouden breken en dat het water op hun vacht zou komen. Ze kregen een doos met een kussen zodat ze buiten niet op de koude stenen hoefde te liggen. Vandaag, 7 januari, keek ik buiten en zag ik dat het had gesneeuwd. Ik deed heel snel de deur open en zag dat ze allebei heel snel bij de achterdeur stonden. Dit was voor mij de druppel. Ze moesten opgehaald worden door de dierenambulance. De dag hiervoor had ik al geïnformeerd bij het asiel en de dierenambulance of er twee jonge katjes vermist werden maar dat was niet zo. Ook op de site van amivedi was niets te vinden.

Dit kan zo niet langer!

Vanochtend namen we dus de beslissing dat het nu genoeg was. We hebben al die dagen niemand gehoord of gezien die opzoek was naar deze twee katjes. Ik ben dagen thuis geweest omdat onze zoon ziek was. Al die tijd niets gezien of gehoord. Je zou toch denken dat mensen die katten in huis hebben ze gaan zoeken als ze ’s nachts niet thuis komen of een heel groot deel van de dag weg zijn. Zeker met dit weer. Ik haalde eerst de een naar binnen. Dat was zo gepiept. Ik hoefde de deur alleen open te doen en ze zat binnen. Haar zusje was ook met een paar minuutjes zoeken en roepen binnen. Ze kwam er aan gerend en stak zelfs zonder uitkijken over. Ai dat was niet slim maar het was nog vroeg dus het liep goed af.

Daar gaan ze, op naar een veilige plek

Zo die zijn binnen nu dus de dierenambulance bellen. O en de schuifdeur boven aan de trap dicht. Ze zitten binnen, we geven wat te drinken en ze gaan opzoek naar wat te eten. Overal waar ze denken dat wat eetbaars ligt gaan ze pakken. Er liggen wat kruimels van het brood op de grond en ja hoor ze gaan daar op af. Ik zet wat yoghurt klaar en het is zo op. Melk is uit den boze want bijna alle katten kunnen niet tegen de melksuikers. Ze smullen van dat kleine beetje yoghurt.

Als uiteindelijk de dierenambulance er is pakken wij de kooi aan en zetten we de katjes erin. Het was gelukkig zo gepiept. De mannen komen binnen en we gaan kijken of ze gechipt zijn. Wat is mijn teleurstelling groot dat ze dat niet zijn. Ergens had ik gehoopt dat ze dat wel waren en dat ze verdwaald zijn geraakt na het vuurwerk. Maar ja dan maak je toch ook een vermist bericht aan bij het asiel en de ambulance? Omdat ik meer dan 10 jaar geleden in het asiel katten heb geknuffeld weet ik ongeveer wat er nu zal gebeuren. Ze zullen een middel krijgen tegen de vlooien, nagekeken op huidproblemen want ik vermoed dat één van die twee dat heeft, en vervolgens gaan ze een paar weken in quarantaine. Na een paar weken, als niemand om deze katjes is komen vragen, zullen ze plaatsbaar zijn en gaan ze in grote kooien waar de mensen mogen kijken om ze adopteren. Ze zullen dan gechipt zijn en hun gedrag is bekend. Ik hoop dat ze bij elkaar kunnen blijven want van wat ik gezien heb zijn ze echt maatjes.

Vanmiddag kunnen jullie lezen wat het gedaan heeft met ons om deze beslissing te nemen.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekChip je kat. Lees hieronder waarom!! Bezoek in de tuin Sinds 2 januari hadden we een paar katjes in onze tuin. Eerst stuurde we ze weg zo van jullie horen hier niet. Het was ook best wel koud en het zou alleen maar kouder worden. De eerste dagen kregen ze een...Blogs die net even anders zijn