Waarom dit blog?

Op de site waar ik begonnen ben met bloggen is een goede blogger een poosje actief geweest. Jullie hebben zijn naam hier al wel eens voorbij zien komen in een winactie, Joost Heersma. Nu is er vrijdagavond een rel ontstaan over wie hij is. Omdat de redactie van die site dit bekend wil maken ben ik in het toetsenbord geklommen. Kim heeft mij gevraagd (voor zij ook maar één zin gelezen had) of ik dat blog ook hier wil plaatsen dus dat doe ik dan graag. Ik kan niet voorkomen dat sommige dingen niet helemaal kloppen omdat dit blog geschreven is voor de site waar dit blog hoort. Lees het dan ook alsof je op die site leest.
Ook heb ik daar dus mijn dreigement uitgevoerd en het blog opnieuw geplaatst inclusief de reacties van de versie daarvoor. Minus dan de vragen inclusief email over de ware identiteit van Joost Heersma.

Heb je Annemiek weer……

Daar komt ze weer zullen jullie wel denken, wat komt er nu weer uit dat toetsenbord gerold. Waarschijnlijk hebben een aantal van jullie gisteravond de rel rondom onze topblogger gehoord. Joost Heersma zou een interview hebben met de redactie. Dat interview kwam maar niet online. Het blijkt dat na dat interview de redactie heeft geprobeerd om de identiteit van Joost bekend te kunnen maken. Nu kan mij dat interview niet zo heel veel schelen want ik heb niet zo veel met deze blogger. Het zou mij worst zijn wie het nu weer met wie doet en of ze er een viertje van maken en of ze met z’n vieren in 1 huis gaan wonen of wat dan ook. Dat soort boeken mot ik niet.

Het is NIET (aan) de redactie!

Wel weet ik wie er achter Joost Heersma zit. Maar….. Het is aan Joost zelf of hij dit wel of niet bekend wil maken. Het is NIET aan de redactie om dat te doen. Dat de redactie nog steeds graag duidelijk wil maken dat zij niet achter het personage zitten snap ik enigszins wel, maar dat doe je niet op deze manier. Joost heeft voor zo veel volgers en lezers gezorgd dat is niet te bevatten. Vele blogs werden in de mail en facebook account van mamaplaats gedeeld. Ook hij heeft zijn steentje bij gedragen. De facebookpagina die hij gemaakt heeft, om zijn fans te laten mee kijken. Al die blogs die hij gedeeld heeft en hij is gewoon een hele goede schrijver en zorgde voor vele extra lezers.
Maar laten we eens eerlijk zijn. Het zou wel heel toevallig zijn dat een redactielid deze blogs zou schrijven. Dan hadden we nu ondertussen wel geweten wie dit precies was want dit is gewoon hele goede reclame voor mamaplaats. Toets maar eens voor de grap op je smartfoon mamaplaats in en gebruik daar google voor. …..Heb je dat gedaan? En welke namen staan er bovenaan? Bij mij was dat donderdag nog steeds Joost Heersma. Het zou toch dom zijn om daar geen gebruik van te maken als redactie en te blijven zwijgen over de identiteit als je dat zelf zou schrijven? Dan zeg je toch van Ja ik was het. Dan krijg je nog meer aandacht.

Wie is Joost Heersma?

Wie is het dan wel? Ja mooi geprobeerd maar dat ga ik niet vertellen en zodra ik die naam hier onder aantref gaat dit blog offline. Dus waag het niet en probeer mij niet uit!

Geheim houden of niet?

Maar waar gaat het mij om. Ik vindt dat je gewoon onder pseudoniem moet kunnen bloggen. Ook als het een boek wordt en als mensen blijven vragen wie het is. Krijg je dan het VERTROUWEN van de schrijver van de blogs dan ga je er niet mee aan de haal en je zet die persoon ook niet onder druk. Je hebt als redactie heel veel macht maar om die op deze manier te gebruiken maakt dat mensen boos worden en sommige zelfs voorzichtig. Zo van wil ik nog wel bloggen? Ik las ook andere teksten zoals boycot mamaplaats. Dat wil je toch niet??? Er zijn zoveel goede bloggers hier die gun je ook een platform. Laat de ware identiteit van Joos Heersma geheim en geef ons als bloggers het vertrouwen dat onze identiteit veilig bij jullie als redactie.

Wat wil jij als het om jou ging?

Hoewel jullie als lezers van Joost Heersma heel graag willen weten wie het is zou het verstandig zijn om eens bij jezelf na te gaan hoe jij het zou vinden als het jou overkwam. Stel je schrijft onder een schuilnaam omdat je absoluut niet bekend wil worden. Omdat je een boek wilt schrijven of omdat jouw verhaal zo pijnlijk of lastig is dat je niet wil dat jij aan dat verhaal gekoppeld wil worden. Verzin het maar. Hoe zou jij het vinden dat jouw identiteit ineens voor het grabbelen op straat ligt? Misschien wilde Joost wel helemaal nog niet bekend worden omdat hij het moeilijk vindt om met die bekendheid om te gaan. Misschien wilde hij wel stiekem in het geniep kunnen genieten van zijn bekendheid en het over een paar boeken laten uitkomen wie hij nu echt is.

Hoe nu verder?

Hoe dan ook deze site WAS voor Joost Heersma een soort van veilige plek om te kunnen bloggen en zijn schrijfsels uit te proberen. Dat jullie meegeholpen hebben om zijn boek te vormen door reacties te geven had je ook als knipoog en dankjewel van Joost kunnen zien. Hoe het nu verder gaat met Joost? Ik weet het niet maar ik zag wel dat zijn fb site kaal geworden is. Nu kan het zijn dat niet volgers ,en dus gewone bezoekers, alleen dat kunnen zien, dat weet ik niet maar een andere keer dat ik keek kon ik nog heel veel zien. Ja zo af en toe, als er weer een rel was, keek ik omdat ik wilde weten hoe het nu precies zat en niet hoe het roddelde.  Als ik het goed begrepen heb neemt hij een pauze maar blijft hij wel schrijven. Ik wens Joost Heersma in elk geval veel succes met het schrijven van een volgend boek. Ook al is het mijn stijl niet.

Inmiddels heeft de redactie van mamaplaats besloten dat de anonimiteit van Joost gewaarborgd blijft. Zij zullen het interview niet plaatsen. Dat vind ik netjes en daarmee geven ze duidelijk aan dat voor iedereen er een anonieme plek is. Hiermee is op dat punt mijn doel bereikt. Ik hoop dat Joost zelf ook rust zal krijgen. 

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekJoost HeersmaWaarom dit blog? Op de site waar ik begonnen ben met bloggen is een goede blogger een poosje actief geweest. Jullie hebben zijn naam hier al wel eens voorbij zien komen in een winactie, Joost Heersma. Nu is er vrijdagavond een rel ontstaan over wie hij is. Omdat de redactie...Blogs die net even anders zijn