Inzicht in wat ik doe

Een paar maanden geleden vertelde ik over de video home training. Ik vertelde dat ik niet zag wat anderen wel zien. Namelijk het geduld en de liefde die ik heb om onze zoon in zijn boosheid te helpen. Nu een aantal video sessies later heb ik meer inzicht in wat ik doe, gewoon vanuit mijzelf.

Dit is mijn kracht

Toen ik mij realiseerde wat ik precies deed en hoe ik het deed begon ik te beseffen hoe ik bezig was. Liever gezegd hoe ik bezig ben. Kijken naar wat mijn zoon nodig heeft en als het nodig is hem helpen. Niet helpen naar wat ik wil maar helpen naar wat hij wil. Wil je geen knuffel van mij? Oke dan niet. Wil je boos zijn? Prima. Zo zijn er nog wel een paar andere dingen die eerst aangepakt moesten worden voor het een stuk beter ging.

Aanpassen aan wat zoonlief kan

Toen onze zoon beter kon praten en hele ochtenden naar Puk! ging konden we wat meer grenzen gaan stellen. Langzaam komen er meer regels in huis waarvan wij verwachten dat hij zich daar aan houd. De ene keer gaat het beter dan de andere keer maar de enorme huil en gil buien zijn voorbij. Ook zie ik in de video’s terug dat ik onze zoon op een rustige manier grenzen stel. Het mooie is dat hij daar niet meer zo boos en verdrietig om wordt. Hij begrijpt ons beter en hij kan een beetje uitleggen waarom hij dingen op die of die manier wil doen. Ook kan ik veel gerichter vragen stellen en krijg ik ook veel duidelijkere antwoorden

Het tempo van zoonlief

Zo zijn er momenteel grote veranderingen gaande en ik zie dat terug in zijn gedrag. Hij is dan druk, heeft geen tijd voor de wc en binnen vijf minuten gaan er drie doosjes speelgoed ondersteboven en de stofzuiger wordt van zijn plek gevist. Ik laat dan maar de teugels een beetje vieren anders gaat het helemaal mis. Ook als we naar iemand toe gaan moet zoonlief wennen. Hij hangt aan mij of blijft in de buggy zitten tot we hem zo ver hebben gekregen dat hij uit wil stappen. Dat gaat in stappen. Eerst zegt hij dat hij naar huis wil. Dat doen we dus niet 😉 en dan ga ik zijn jas losmaken en langzaam maar zeker haal ik hem uit de buggy of pluk ik hem van mijn schoot af. Als dat gelukt is dan gaat hij spelen met het speelgoed wat er is of wat wij hebben meegenomen.

Mijn kracht is…..

Mijn kracht is wel dat ik rustig blijf als zoonlief de boel weer eens van eieren maakt. Zeker de feestjes die hij kan bouwen als het bedtijd is vraagt toch wel om daadkracht met een zachte kant 😉 . Het is dan de kunst om hem rustig in bed te krijgen. Sinds kort houden we ook streng rekening met zijn stemming en welk filmpje wel en niet kan. Het is vaak peilen wat er aan de hand is en daar op de juiste manier op proberen te reageren.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekInzicht in wat ik doe Een paar maanden geleden vertelde ik over de video home training. Ik vertelde dat ik niet zag wat anderen wel zien. Namelijk het geduld en de liefde die ik heb om onze zoon in zijn boosheid te helpen. Nu een aantal video sessies later heb...Blogs die net even anders zijn