Vier jaar, wat een mooie leeftijd

Vandaag is onze zoon jarig. Hij heeft de bijzondere leeftijd van 4 jaar bereikt. Een leeftijd waar wij al een poosje naar uitkijken want het is tijd voor de basisschool. Jullie weten ondertussen dat dat niet doorgaat en dat hij lekker bij Dikkie Dik mag blijven spelen en leren tot hij klaar is voor speciaal onderwijs. We gaan werken aan 4 hele dagen. Ik mag dus nog een poosje lekker naar het bos om de hoek fietsen en conditie op blijven bouwen ;).

Toch zijn eigen dag om jarig te zijn.

Wisten jullie dat het letterlijk 52 minuten scheelde of hij moest zijn verjaardag met mij delen? Het is dat zijn papa boos werd op de arts en verloskundige in het ziekenhuis maar anders had ik nog een uurtje moeten puffen terwijl ik al uitgepuft was. De gynaecoloog keek mijn man aan en zag dat hij het meende en nam eindelijk actie. Het is dus aan zijn papa te danken dat zoonlief zijn eigen datum heeft. We hebben wel zitten grappen dat het wel eens mijn verjaardag kon worden. Immers er zit weinig verschil tussen de 15de en de 20ste. Eerst dacht ik dat het wel eens de 30ste kon worden. Ik had niet zo goed gerekend en de echo vertelde dat het de 15de was. Op 30 juni was mijn oma jarig. Het zou dus wel heel erg bijzonder zijn als hij op 30 juni geboren zou zijn.

Wat als hij 20 juni geboren was?

Wat zou ik gedaan hebben als zoonlief toch de 20ste geboren was? Daar het ik tijdens mijn zwangerschap best wel over nagedacht. Ik heb keihard geroepen dat ik dan pech zou hebben en het op een andere dag zou vieren. Zo zou die dag echt voor hem zijn. Ik kan mijn verjaardag wel een dag later vieren. Net als nu trouwens. Opa en oma (mijn ouders) komen voor zowel mijn verjaardag als die van hun kleinzoon. We wonen nu niet bij elkaar om de hoek dus doen we het zo. Als het zo uitkomt en mijn broer komt, ja dan viert hij gelijk de verjaardag van zijn neefje mee.

Jarig zijn en Vaderdag, wat nu?

Als Vaderdag op 19 of 20 juni valt dan vieren we Vaderdag een week later. In het weekend daarop dus. Dit om Vaderdag echt ook Vaderdag te laten zijn. Zo kan zoonlief ook gewoon met de andere kinderen mee een Vaderdag cadeautje maken alleen geeft hij dit dan een week later. Ik deel nooit meer mijn verjaardag met Vaderdag heb ik geroepen toen ik het zelf kon bepalen. Niet is zo naar om Vaderdag te moeten delen, vond ik als kind. Ook als volwassenen vind ik het niet leuk. Je bent immers maar één keer per jaar jarig, de dag waarop je zoveel jaar geleden geboren bent. Dat moet je dan ook zo goed mogelijk vieren op die dag. Maar ook Vaderdag verdient een echte plek en dat is toch al wisselend dus als het dan 1 of 2 jaar achter elkaar een ander weekend is dan normaal dan is dat niet anders. Papa heeft dan toch zijn wel verdiende aandacht. Dit jaar was het 18 juni Vaderdag, 19 juni is zoonlief jarig en de 20ste ik. Ik vier dus stilletjes naast zoonlief mijn verjaardag.

Verjaardag vieren in de dierentuin

Woensdag gaan we met mijn ouders en zoonlief naar een dierentuin. We zouden dit eigenlijk zaterdag doen maar omdat mijn broer echt niet kan en mijn ouders met pensioen zijn hebben we er voor gekozen om woensdag te gaan. Dit in de hoop dat het een beetje rustiger zal zijn als op een zaterdag. Mijn ouders vinden dit een goed plan. Zeker nu wij weten dat onze zoon autistisch is.

Autisme en de dierentuin, is dat slim?

Om eerlijk te zeggen, we weten het niet. We gaan het wel proberen en zorgen dat de dag erna hij vrij heeft van Dikkie Dik. Zo kan hij rustig bij komen en kunnen wij hem toch leren omgaan met uitdagingen en dagjes uit. Als we dat niet doen dan zal hij het zeker nooit leren. Het is namelijk niet zo dat hij heel erg autisme heeft. We zullen hem in de gaten moeten houden en de buggy gaat mee. Hier kan hij in zitten als hij het zat is. De kap kan helemaal voor zijn lijf en als hij dat doet zullen wij dit niet tegenhouden.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVier jaar, wat een mooie leeftijd Vandaag is onze zoon jarig. Hij heeft de bijzondere leeftijd van 4 jaar bereikt. Een leeftijd waar wij al een poosje naar uitkijken want het is tijd voor de basisschool. Jullie weten ondertussen dat dat niet doorgaat en dat hij lekker bij Dikkie Dik mag...Blogs die net even anders zijn