Goed daar gaan we. Het is weer even wat stil geweest van mijn kant uit. We hebben het enorm druk gehad de laatste weken. Ik was gebleven bij het punt dat we vrijdags de uitslag zouden krijgen. Helaas was die op dat moment nog niet binnen dus kregen wij een telefoontje van de verpleegkundige dat we geen uitslag zouden krijgen op het moment dat we afspraak hadden. We mochten kiezen of we wel of niet wilde komen. Wij besloten dat we van die dag zouden genieten en dat we dan alleen maandag zouden komen voor de uitslag.

Het is kanker

De uitslag was niet goed en kwam toch hard binnen. Mijn man heeft longkanker. Gelukkig zonder uitzaaiingen. Dat is het enigste positieve in dit verhaal. De kanker is vanuit zijn long tussen en om de slokdarm, luchtpijp en aorta gegroeid. Het is dan ook niet te opereren maar moet bestreden worden met chemo en bestraling. Dat laatste wisten wij want we hadden de foto’s van de PETscan gezien en dat zag er niet goed uit. Nu weten we dus dat het inderdaad echt foute boel is en dat we hard aan de bak moeten om dit te gaan winnen. Het is mogelijk om te genezen, het is absoluut nog geen verloren zaak. We gaan dan ook zo snel mogelijk beginnen met de kuur.

het wordt druk

Vanaf het moment dat je deze diagnose krijgt gaat er heel veel rollen. Er moeten afspraken gemaakt worden, waaronder een gesprek over de chemokuur. Ook moet er een MRIscan gemaakt worden van de hersenen en een hartfilmpje. Bloedprikken hoort er bij en natuurlijk de weegschaal. Elke keer als mijn man in het ziekenhuis komt moet hij op de weegschaal. Gelukkig is hij niet meer afgevallen sinds de bijvoeding en daar zijn we heel blij mee. Hoewel ik liever zou zien dat hij wat aan komt maar of dat gaat lukken voor het einde van de behandeling is de vraag. Voorlopig zijn we tevreden dat hij niet verder afvalt.

Uitleg over de chemokuur

Dat gesprek over de chemokuur is pittig. We hebben een verpleegkundige toegewezen gekregen die ons/mijn man gaat begeleiden en die ons aanspreekpunt is. Zij legde uit wat het inhoud, hoe gaat het en waar moet je op letten. Wat voor medicatie krijg je allemaal en wat voor bijwerkingen. Chemo is puur gif wat je in je lijf krijgt. Dit is om de kanker te vernietigen en het liefst alles weg te krijgen. Omdat Chemo alleen niet voldoende is krijgt mijn man aan het einde van de kuren ook bestraling. Dit kan niet tegelijkertijd omdat de slokdarm en de maag dan een te grote opdonder krijgen om (goed) te blijven kunnen eten. De eerste chemokuur start aankomende donderdag.

Wij gaan knokken!!!

Ik schrijf we maar mijn man moet wel de behandeling ondergaan. Ik schrijf we omdat we samen tegen de kanker gaan knokken. Ik zal zorgen voor de voeding en andere praktische dingen zoals de agenda boodschappen schoonmaken van verschillende dingen en niet te vergeten de steun om naast hem te gaan staan. Wat we samen kunnen doen gaan we samen doen. Ook soms dingen overnemen als het even niet gaat. Wat er verder nog komt weten we niet. Wel weten we dat we hier tegen gaan knokken. Mijn man moet het zwaarste gevecht voeren, ik sta er naast en doe wat ik kan.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekGoed daar gaan we. Het is weer even wat stil geweest van mijn kant uit. We hebben het enorm druk gehad de laatste weken. Ik was gebleven bij het punt dat we vrijdags de uitslag zouden krijgen. Helaas was die op dat moment nog niet binnen dus kregen wij...Blogs die net even anders zijn