Is het waterpokken?

Juist ja, waar ik in mijn vorige blog nog schreef dat ik hoopte dat het allemaal wel mee zou vallen kwam ik zondag morgen de eerste rode puist tegen. Zo noem ik het maar even voor het gemak want daar leek het op. Langzaam kwamen er een paar bij en na even zoeken op internet kreeg ik een vermoeden, waterpokken. Kleine rode bultjes her en der met vocht er in. Hiervoor is hij al verkouden geweest en daar schijnt het mee te beginnen. We hebben op dat moment dus nog steeds een zieke zoon in huis.

Papa en mama hebben het al gehad, gelukkig.

Gelukkig hebben zowel ik als mijn man de waterpokken al eens gehad. Ik weet er helemaal niks meer van maar manlief daar in tegen was 18 jaar toen hij het kreeg. Hij is er goed ziek van geweest. Eerst drie weken griep en daarna nog de waterpokken zelf. Jeuken dat het deed volgens hem….. Zelf moet ik het met de verhalen van mijn moeder doen en ik weet dat ik een litteken op mijn neus heb maar meer niet.

We hebben niks in huis!

Maar goed, ik had voor waterpokken dus niks in huis. Ook nog niet om zijn weerstand te ondersteunen. Daar was hij nog te jong voor maar dit is wel iets waar ik bij een zieke zoon een groot voorstander van ben. Ik merk zelf dat het echt wel helpt en ik vind het beter dan paracetamol. Om de weerstand te ondersteunen via de homeopathie heeft je kind een bepaalde leeftijd nodig Bij het ene middel is het 12 jaar bij het andere kan 4 jaar ook. Gelukkig vond ik een drankje wat ook voor kinderen vanaf 4 jaar gebruikt kan worden. (dan kunnen die paar weken mij weinig schelen)Daarnaast heeft VSM waterpokken emulsie. Ik ging, op zondag nota bene naar de dichtstbijzijnde drogist die open was. Ik heb hiervoor nog gezocht op internet want in een plaats als Ede is lang niet alles open. Oké ik dus naar de drogist die open was en daar heb ik de spullen gehaald. Voor een zieke zoon breek ik desnoods mijn eigen regels.

Op zondag naar de winkel, het is omdat het moet….

Ik die op zondag naar een winkel gaat om spullen te halen voor mijn zieke knul. Als de drogist niet los was geweest was ik naar de apotheek in het ziekenhuis gefietst en had daar die bewuste emulsie gehaald. Zo ver was ik al wel toen ik die mini blaasjes op zag komen. Ik heb echt zoiets van er zijn 6 dagen in de week om mijn boodschappen te doen dan mag het winkel personeel echt wel 1 dag vrij hebben en niet verplicht worden om op zondag te werken. Toch was ik heel blij dat ik vandaag mijn middelen tegen de waterpokken kon kopen. In de apotheek is alles nu eenmaal duurder en zeker een dienstapotheek op zondag.

Het drankje gaat er wel in.

Zoonlief was al in slaap gevallen voordat ik deze spullen voor hem ging halen en toen hij wakker werd gaf ik hem die drank om zijn weerstand te verhogen. Gelukkig kan het ook koud gedronken worden. Zoonlief is namelijk een voorstander van koud drinken. Met de belofte dat hij na dit drinken chocolademelk zou krijgen heeft hij het opgedronken. Daarna ging ook zijn koude chocolademelk lekker op. Ik maak zelf de chocolademelk klaar zonder suiker en dit smaakte hem heel goed.

douchen en smeren

Om te voorkomen dat zoonlief gaat krabben heb ik zijn nagels geknipt. Zoonlief zit graag in het zand, heeft lange nagels dus mag je raden hoe die nagels er uit zien. Juist zwart. Net als zijn handen en voeten. Dus heb ik maar zijn nagels geknipt met de uitleg erbij. Dit ging goed en we waren zo klaar. Toch moet een tuinfan als de onze wel onder de douche als hij zo zwart is. Daarna dus maar eens zijn huid geïnspecteerd en de plekjes die ik zag ingesmeerd met emulsie. Ik vermoed dat ik al wel van die kleine rakkers in wording zag.

een zieke zoon en gebroken nachten.

Ondertussen was ik gesloopt en gevloerd. Ik kon mijzelf ’s avonds nog net omhoog slepen en in bed storten. Niet vreemd als je drie gebroken nachten achter elkaar hebt gehad. Zoonlief slaap niet meer overdag dus ik kon niks inhalen. De nachten waren een ramp (voor mij althans) Zoonlief huilde en jammerde om de zoveel tijd (ik denk ik zijn droomslaap) en werd niet eerder rustig dan dat ik bij hem ging liggen. Gelukkig dus dat hij nu een peuterbed heeft. Naast zorgen voor een zieke zoon moest mama dus voorkomen dat ze zelf ziek werd. Na een nacht goed slapen was het voor mij al een stuk beter.

Het zet door!?

De dag hierop was het inderdaad raak, heel veel kleine rode vlekjes. Gelijk weer ingesmeerd en gezorgd dat zoonlief goed aangekleed was. Hij mocht niet meer zonder sokken en schoenen naar buiten. Dit om het spelen in een zandbak mogelijk te maken. Zoonlief speelt namelijk heel graag in het zand. Het is eigenlijk heel bizar voor mijn gevoel. Ik zie vooral heel veel vlekjes op zijn benen maar niet op zijn rug en buik. Ik zie nauwelijks blaasjes en de enkele die ik zie blijft hij eigenlijk van af. Hierdoor ging ik dus twijfelen. We hebben wel een zieke zoon in huis maar of het de waterpokken zijn ……

Wel een zieke zoon maar het klopt niet

Met het vorderen van de dagen klopte het voor mijn gevoel niet. De massale uitbraak van bultjes en vlekken bleef uit. Met een paar dagen werd het minder en ik geloofde het niet meer. Ik ging verder zoeken en kwam uit bij de zesde ziekte. Het toeval wilde ook dat we deze week het laatste bezoek werd op het consultatiebureau. Omdat het consultatie bureau dichtbij zit ging ik er heen voor overleg. Manlief was thuis die dag dus dat kon. Na een juiste beschrijving en goed overleg mochten we toch komen. De arts heeft wel naar hem gekeken maar verder niet gezegd dat het beter was geweest dat zoonlief thuis was gebleven dus ik neem aan dat ik goed zit met mijn vermoeden. Toen ik later Henrike over de chat sprak zei zij dat dit meer op de zesde ziekte lijkt dan waterpokken. Dank je wel Henrike voor dit inzicht.

Zoonlief is weer beter

Een paar dagen na de eerste vlekjes is zoonlief weer helemaal beter. Eet en drinkt weer goed en er is geen vlekje meer te zien. Zoonlief ging dus weer gewoon naar Dikkie Dik en mama had haar handen weer even een ochtendje vrij. Nu mama en papa nog beter worden en we zijn weer helemaal fit. Nu nog een keer hopen op de waterpokken 😉 .

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekIs het waterpokken? Juist ja, waar ik in mijn vorige blog nog schreef dat ik hoopte dat het allemaal wel mee zou vallen kwam ik zondag morgen de eerste rode puist tegen. Zo noem ik het maar even voor het gemak want daar leek het op. Langzaam kwamen er een...Blogs die net even anders zijn