Waar moet de as in?

Toen René gecremeerd was moest ik ook nog gaan nadenken over wat voor urn ik voor hem wilde. Eigenlijk wilde ik niet één urn maar wilde ik er twee. Niet alleen een urn voor mijzelf maar ook een kleintje voor onze zoon. Ook hij mag een beetje van papa bij zich hebben. Mijn schoonzus gaf de tip voor om een knuffelkeitje te geven waar dan een beetje as in kan. Dat lijkt mij nu niet zo verstandig omdat zoiets uitnodigt om er mee te gaan gooien. Met stenen gooi je namelijk, die laat je niet liggen.

Wat voor materiaal is verstandig?

Maar terug naar de urnen. Een urn uitzoeken doe je niet zomaar, dat is best wel lastig. Ik moest als eerste heel erg letten op het materiaal. Ik durf namelijk niet iets in huis te halen wat breekbaar of kwetsbaar is. Ik heb schitterende urnen gezien maar die waren of van natuursteen of van keramiek. Ook glazen urnen en van fiberglas heb ik gezien. Toch heb ik deze, hoe mooi sommige ook waren, niet gekozen. Zelf ben ik niet zo handig en onze zoon is ook niet voorzichtig. Nee daar wil ik dus niet eens aan denken en wat de gevolgen zouden kunnen zijn als er iets mee gebeurd.

Wat voor urn vind ik mooi en passend?

Maar ja hoe moest ik nu een goede urn uitzoeken. Ik heb internet er maar bij gepakt en ben gaan zoeken. Al snel kwam ik er achter dat ik ook materiaal kon zoeken wanneer ik op een site was. Dus ben ik gaan kijken op metalen urnen. Er zijn best veel urnen te vinden. De ene in een klassieke vorm de ander heel modern. Veel urnen in één maat maar ook genoeg in meerdere maten. Na veel zoeken en kijken kwam ik uit bij een mooie urn die leverbaar is in twee of drie maten. Dat was dus ook een eis van mij. Ik wilde namelijk twee dezelfde urnen. Op deze manier heeft onze zoon ook een eigen urn.

Er moet nog wat bij.

Toch vond ik een urn niet voldoende, de urn gaf geen goede uiting aan hoe onze relatie was. Ik ben dus verder gaan zoeken en ik kwam verschillende asbeelden tegen. Asbeeld, de naam zegt het al. Een asbeeld is meer dan een urn. Een asbeeld is letterlijk een beeld. Een beeld van een materiaal waar een beetje as in kan. Afhankelijk van de grootte van het beeld. Er zijn ook asbeelden met een sokkel waar alle as in past maar die zijn gelijk enorm duur. Nu zijn urnen en asbeelden al niet goedkoop maar om gelijk veel meer uit te geven vind ik een beetje sund. Daarnaast vond ik die asbeelden ook niet zo mooi dus heb ik gezocht naar iets wat onze relatie wel goed weer gaf. Wij hebben elkaar aangevuld in onze relatie. René heeft mij wat sterker gemaakt en ik leerde om steviger in mijn schoenen te staan en René is liever en zachter geworden. Of beter gezegd dat liet hij weer zien. Dat wilde ik dus weergeven in het asbeeld. Zo’n asbeeld heb ik uiteindelijk gevonden.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/03/urnen-en-asbeeld-1-1024x576.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/03/urnen-en-asbeeld-1-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWaar moet de as in? Toen René gecremeerd was moest ik ook nog gaan nadenken over wat voor urn ik voor hem wilde. Eigenlijk wilde ik niet één urn maar wilde ik er twee. Niet alleen een urn voor mijzelf maar ook een kleintje voor onze zoon. Ook hij mag een...Blogs die net even anders zijn