Tijd voor de kapper

Het begon weer eens zo zoetjes aan tijd te worden voor de kapper. Deze keer voor zoonlief. Zijn haren begonnen bijna voor zijn ogen te zitten en het werd echt een slordig gezicht. Het was dat de koude dagen er tussen zaten anders was ik wel eerder geweest. Ok√© zoonlief dan ūüėČ . Dit is een bewuste keuze want hij wil geen muts of capuchon op zijn hoofd. Nu heeft hij wel lekker dik haar maar toch, met een heel kort koppie de kou in…. Dat vind ik toch wel sneu.¬†Maar wat las ik tot mijn grote schrik? De kinderkapper waar wij altijd met plezier naar toe gingen stopt er mee. Ze kan de salon niet meer behouden omdat ze niet meer zo veel kan knippen. Ze heeft te veel last van haar spieren.

De kapper van zoonlief gaat stoppen

Toen ik las dat “onze” kapper ging stoppen in de salon schrok ik. Onze zoon is namelijk niet zo eenvoudig te knippen. Ze zou wel thuis kapper¬†worden maar of ik dat nu zag zitten, nee niet echt. Ik verzamelde al mijn moed en ging naar de kapper waar manlief en ik altijd naar toe gaan. Zij kan mijn haar heel leuk knippen en ze kan omgaan met kinderen als onze zoon. Hoe ik dat vermoede had? Ja als je geknipt word kom je wel eens in gesprek, ook over je kind. Maar goed, ik maakte dus een afspraak voor hem bij onze kapster en ik ging dat avontuur aan.

Zal dit goed gaan???

Natuurlijk vraag je jezelf af of het goed zal uitpakken. Gelukkig was onze zoon al wel eens mee gegaan naar deze kapsalon en dus kende hij het wel een beetje. Voor we weg gingen vertelde ik van Elmo die daar ligt en die kan praten. We gingen in de buggy op naar de kapper. Eigenlijk waren we er veel te vroeg maar dat was gelukkig niet zo’n probleem. Zoonlief zocht gelijk Elmo¬†op. Daarna gooide hij de bak met speelgoed ondersteboven en ging lekker spelen. Ging aan de wandel en op onderzoek uit om vervolgens te kijken wat de kapper (Wendy) aan het doen was. Kapper Wendy legde de laatste hand aan kapsel nummer 1. Zoonlief mocht kijken wat ze deed. Daarna werd kapsel nummer 2 netjes afgemaakt en kon zoonlief geknipt worden.

Het knippen kan beginnen!!!

Als eerste pakte kapper Wendy een kinderstoel. Hier zit een blad voor dus daar kan van alles op gezet worden. (Heerlijk, moeders die weten hoe je een kind moet afleiden ūüėČ ). Ze kwam aan met een doos met blokken waar ook nog eens een kikker in zat die weg sprong als je op de achterkant drukt. Daarnaast zaten er ook een paar Playmobilpopjes in en een autootje. Eerst begon ze een beetje te spelen en daarna ging Kapper Wendy uitleggen wat ze ging doen. Ik genoot hier van. Echt waar. Ze pakte een waterspuit en liet zien wat ze zou gaan doen. Ze spoot wat water op haar handen en wat doet zoonlief??? Die legt¬†zijn bol op haar hand. Niet echt verwonderlijk als je bedenkt dat zijn vorige kapper eerst haar handen nat maakte en daarna zijn haar. Dit doet ze bij al haar klantjes. ik legde dat dus even uit en kapper Wendy maakt op die manier de haren nat van zoonlief. Ook spuit ze zo af en toe een beetje water op zijn handjes.

Een krokodil of een haai?

Als je geknipt wordt is het handig als je haar wat opzij gehouden wordt. Dat gebeurt met knippen en schuifjes. Dat was dus ook zo bij zoonlief. Maar ja die dingen zijn zo interessant dat moet je natuurlijk zelf onderzoeken. Hij kreeg er dus één in handen en van zijn kapper kreeg hij een tweede. Het werden een krokodil en vervolgens ook een haai. Dit ging lange tijd goed totdat hij nummer drie vond. Waar kwam die vandaag? Juist uit zijn haren. Al die tijd dat zoonlief geknipt werd sprak kapper Wendy of met hem of met mij. Ze speelde wat met zoonlief en hield hem leuk bezig. Ondertussen kreeg zijn kapsel steeds meer vorm en werd het steeds netter. Ze had van mij deels de vrije hand gekregen. Het mocht niet te kort en hij heeft een beetje het haar van mij.

Onze kapper voor ons alle drie.

Ondertussen waren een half uur verder en uit eindelijk was zoonlief weer netjes. Geen gedoe met wil niet meer en draaien en doen. Hij is gewoon rustig blijven zitten en het ging prima. We hebben dus een nieuwe kapper gevonden voor onze zoon en ik ben er heel blij mee dat het zo kan. Zoonlief maakte ook contact met haar en dat is mij heel veel waard.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekTijd voor de kapper Het begon weer eens zo zoetjes aan tijd te worden voor de kapper. Deze keer voor zoonlief. Zijn haren begonnen bijna voor zijn ogen te zitten en het werd echt een slordig gezicht. Het was dat de koude dagen er tussen zaten anders was ik wel...Blogs die net even anders zijn