Een mooie en bijzonder steentje

Een bericht op facebook

Vandaag, als ik dit schrijf, kwam ik een berichtje tegen op facebook. Een site (engelhart) die ik volg plaatste het volgende: “Zoek niet alleen diamanten in het leven,  Misschien kom je onderweg andere mooie stenen tegen. Safier, smaragd en robijn kunnen ook prachtig zijn. Loop niet te snel voorbij. Daar zit natuurlijk een diepere betekenis achter. Zelf heb ik letterlijk zo’n steentje.

Wel of niet

Het is nu meer dan 12 jaar geleden dat ik letterlijk zo’n steentje vond. Het was in het najaar toen ik voor de laatste keer in Taizé was. Ik was 28 jaar en ik kende René al wel. We hadden nog geen relatie met elkaar maar we  waren “gewoon” vrienden. In december van dat jaar zouden we pas een relatie krijgen maar dat wist ik toen nog niet. Wel twijfelde ik al heel erg of ik nu wel of geen relatie zou willen met deze man. René was namelijk een nogal bijzondere man en had (net als ik) een aardige rugzak vol.

Een heel klein steentje

Maar terug naar dat steentje…. Ik was in de kerk daar en ik ging zitten. Zitten doe je daar op de grond. Er zijn geen stoelen alleen krukjes. Aan de zijkanten staan banken en in het voorste deel kun je op de trappen zitten maar veel zijn er daar ook niet van. Ik ging dus rustig op mijn knieën zitten en ik ga op iets hards zitten. Ik kijk, of beter gezegd ik doe mijn best om te kijken want veel licht is daar niet. Ik pak dus dat harde stukje op en zie dat het een heel klein steentje is. Oké dat kan. Maar als ik wat beter kijk dan zie ik dat dit steentje de vorm van een hartje heeft! Dat is toch wel heel bijzonder. Ik was mij juist in deze week heel erg aan het afvragen of ik wel een relatie met deze man wilde en kon aangaan.

Goed opbergen

Ik pakte het steentje op en bewaarde het op een plek waar ik het niet kon verliezen. Vraag mij niet waar want dat weet ik echt niet meer. Wel heb ik dit stenen hartje veilig thuis gekregen en veilig opgeborgen, weer op een plek waar ik zeker was dat ik dit bijzondere steentje niet kwijt zou raken. Zo heeft dat steentje een aantal jaar een veilig plekje gehad en toen ik verhuisde ging dit steentje natuurlijk mee.

Een teken…?

Voor ik verhuisde naar mijn huidige adres had ik al een aantal jaar een relatie met René. Dat steentje, wat ik op die voor mij speciale plek gevonden heb, is al die tijd bij mij gebleven en af en toe zocht ik het op om te zien of het er nog was. Elke keer herinnerde het mij aan het begin van onze vriendschap wat uitgroeide tot een relatie. Al was het maar een klein moment dat ik daar aan dacht, het was voor mij weer de bevestiging dat het zo moest zijn. Dat is het nog steeds trouwens.

Een blijvende herinnering.

Ik ga in de zomer van 2011 verhuizen. René volgt een half jaar later. Dit omdat het belastingtechnisch beter is om pas op 1 januari te gaan samenwonen. Ook nu gaat het steentje mee en het krijgt een vaste plek. In mijn letterbak. Het is een oude wat gammele letterbak maar toch hier komt hij in. Als ik een poos later de letterbak van mijn ouders krijg  (deze is mooier en heeft natuurlijk ook  herinneringen) gaat dit stenen hartje ook in deze letterbak. Daar ligt dit stenen hartje tot op de dag van vandaag. Wie weet doe ik er nog iets moois mee.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/03/28471784_10213232792666975_286036801868843538_n-e1520189484206.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/03/28471784_10213232792666975_286036801868843538_n-e1520189484206-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekhart,liefe,steen,steentjeEen mooie en bijzonder steentje Een bericht op facebook Vandaag, als ik dit schrijf, kwam ik een berichtje tegen op facebook. Een site (engelhart) die ik volg plaatste het volgende: 'Zoek niet alleen diamanten in het leven,  Misschien kom je onderweg andere mooie stenen tegen. Safier, smaragd en robijn kunnen ook...Blogs die net even anders zijn