een gedenkplek voor René 

Een paar weken nadat René was gecremeerd ben ik gaan denken hoe ik René hier in huis een plek kan geven. Ik wil namelijk dat onze zoon zijn papa toch leert kennen. Makkelijk is dat niet dus ik moet dit toch wel actief gaan doen. Ik heb een plank gevonden en dat wordt de plank waar wat spullen van René op komen. Hier horen ook foto’s bij vind ik. Dat zou dan een mooie gedenk plek kunnen worden.

Foto’s in overvloed

Gelukkig heb ik foto’s in overvloed. Foto’s van meer dan 10 jaar geleden tot nu. Foto’s van voor de tijd van onze zoon en een overvloed aan foto’s van de laatste 4 jaar. Ik ben dan ook zo blij met de digitale foto’s van tegenwoordig. Vroeger, ik bedoel dus zo’n 50 jaar geleden toen was dat er in veel mindere mate. René heeft bijvoorbeeld geen foto’s van zijn vader. Dit vind ik best wel een gemis. Ik heb zelfs filmpjes van René en onze zoon van de laatste maanden. Oké niet alleen van de laatste maanden maar toen heb ik er wel veel meer gemaakt dan ik gewoonlijk deed. Zo’n groot verschil en zo fijn dat je met je smartfoon zulke mooie en duidelijke filmpjes en foto’s kunt maken. Ik heb heel wat materiaal gemaakt en menig keer keek René met een gezicht van “mot dat nu” naar mij en ik ging gewoon door met filmen. Ja dat mot! Stel dat het ergste gebeurd dan heb ik dit van jou en kan ik dat aan onze zoon laten zien! Ik had nooit echt verwacht dat ik hier nu zo dankbaar voor ben dat ik dat doorgezet heb.

Uitzoeken en opbergen

De foto’s uitzoeken was een enorme klus. Ik  heb alle digitale beelden (foto’s) in één map gezet en van daaruit de foto’s op papier besteld. Dit waren meer dan 350 foto’s geworden. Toen ik ze ophaalde zaten ze ook in een doos(je). Dan komt de klus om al die foto’s weer op datum te leggen en helaas moeten sommige foto’s ook nog op maat geknipt worden omdat ze anders niet in een flap-over album passen. De eerste weken wilde onze zoon niet dat ik de foto’s van papa liet zien. Ook mocht ik niet te veel over papa vertellen. Dat was best wel moeilijk want hoe kan ik hem dan vertellen over papa. Niet dus. Althans voorlopig niet.

De gedenkplek krijgt vorm

Vlak voor de geboortedag van René heb ik het plankje dan ook opgehangen. Met zo’n plankje kan ik ook wat meer. Ik kan er wat extra’s bij zetten op bijzondere dagen of gewoon zomaar een keer iets. Wanneer de urnen er zijn wil ik deze op dat plankje. Op deze manier zal dit alles een mooie gedenkplek worden. Zeker als ik er ook nog een toprail boven in het plafond kan hangen voor de fotolijstjes. Maar goed het plankje moest dus opgehangen worden. Ik heb een nieuwe boorsleutel moeten kopen want ik kon de andere twee niet meer vinden en aan René vragen kan dus niet meer. Ik heb de juiste boor gepakt en de zelf voorzichtig de gaten geboord. Helaas kwam ik niet in het plafond on de toprail ook op te hangen voor de fotolijstjes en een ingelijste filosofie. Deze heeft René nooit zelf opgehangen maar ik wil deze wel ophangen omdat dit het keerpunt in zijn leven was.

bloemen voor de geboortedag van René

 

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/03/28660461_10213224202532227_2357069021609036416_n-e1520161172779.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/03/28660461_10213224202532227_2357069021609036416_n-e1520161172779-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekgedenkplek,herdenken,papa is doodeen gedenkplek voor René  Een paar weken nadat René was gecremeerd ben ik gaan denken hoe ik René hier in huis een plek kan geven. Ik wil namelijk dat onze zoon zijn papa toch leert kennen. Makkelijk is dat niet dus ik moet dit toch wel actief gaan doen. Ik heb...Blogs die net even anders zijn