Een gezellige avond

Soms heb je van die momenten die gewoon zo grappig dat je eigenlijk niet weet of je dat plezier wilt stoppen. Zoiets had in laatst op een avond. We hadden net gegeten en onze zoon wilde voor het eten al graag met zijn watermolen en water spelen. Hij had voor het eten al een emmer water getapt van de buitenkraan. Mijn man had deze emmer maar even op een veilige plek gezet. Zo kon deze niet omvallen en kon die emmer nog even blijven staan om er na het eten mee te kunnen spelen. Voor onze zoon zijn bed in gaat moet hij meestal even douchen. Hier het verhaal hoe het deze keer ging.

 

Eerst eten, dan spelen

Als onze zoon iets in zijn koppie heeft krijg je het er maar moeilijk uit. Lees eigenlijk niet tenzij je met sterke argumenten komt. Eten is een argument maar of dat argument sterk genoeg is ligt een beetje aan het eten. Vandaag was dat wel zo dus kon hij zonder al te veel problemen aan tafel komen. Zeker met de belofte dat hij na het eten nog even met het watermolen mocht spelen.

Na het eten was het dus tijd om naar buiten te gaan. Eerst zou hij de woonkamer in sjouwen maar na mijn vraag of hij nog even met het watermolen wilde spelen hobbelt hij naar buiten. Ja dan moet ik er dus wel achter aan want hij is in staat om een emmer van meer dan 10 liter om te gooien. Maar goed ik geef hem een lege emmer, daar mag de watermolen in en het water. Natuurlijk is het handig om iets te hebben waar het water in kan zodat hij de watermolen kan laten draaien. Ook dat is snel gevonden. Onze zoon gaat dus eerst heerlijk met de watermolen spelen en heeft de grootste lol. Vervolgens is hij dat een beetje zat en gaat kijken wat er nog meer mogelijk is met het water.

 

Tijd om te soppen

Onze zoon vind een sponsje. Die willen nog wel eens buiten zwerven omdat er wel eens iets schoongemaakt moet worden of omdat onze zoon het leuk vindt om ze mee te nemen naar buiten. Hoe hij deze keer aan de spons gekomen is weet ik niet maar dat is ook niet het belangrijkste. Wat er toen gebeurde was eigenlijk heel erg grappig. Hij ging namelijk schoonmaken. De kliko’s werden gesopt, een hobbelpaard voor buiten kreeg een plonsje water en de tuinstoelen. Nu was onze zoon heel leuk bezig geweest met zijn stoepkrijt en had een tuinstoel meegenomen in zijn krijtplezier. Ik vroeg hem of hij die tuinstoel ook wilde schoonmaken. Ja hoor dat deed hij met plezier. Al lachend en vrolijk kletsend ging hij water halen in zijn spons om deze tuinstoel te soppen.

 

Ga je mee douchen?

Ondertussen begon het tijd te worden om te douchen. Ik vroeg dus of onze zoon mee ging om te douchen. Nou ik had het beter niet kunnen vragen. Ik kreeg dus als antwoord “geen tijd”. Hij had ook echt geen tijd om mee te gaan om te douchen. Hij was zo druk met heen en weer hollen van de emmer naar wat hij aan het schoonmaken was. Na een paar sop en ren sessies nog eens gevraagd. Kom je mee douchen? weer het zelfde antwoord Geen tijd. Nog steeds was hij druk in de weer met van alles schoon te maken. Hoe langer het duurde hoe grappiger ik het vond. Ik heb zo mijn best moeten doen om niet heel erg in lachen uit te barsten. Ja ik heb echt wel een paar keer gelachen want ik vond het best wel humor hebben. Elke keer als ik voorstelde ga je mee douchen, kreeg ik hetzelfde verhitte antwoord, Geen tijd. Het begon echt noodzakelijk te worden dat onze kleine sopper onder de douche ging want hij had zichzelf ook mee gesopt. Zijn trui was nat en zijn broek ook.

 

We gaan douchen.

Op een bepaald moment dacht ik van zal ik die emmer eens een beetje leeg gieten? Zo gaat dat water er sneller uit dan dat hij het met die spons er uit sopt. Gelukkig was dat niet meer nodig want zoonlief gooide zelf die emmer om. Goed het water was op, nu was het tijd om te douchen. Dus hup zoonlief naar boven en gelijk door naar de douche. Dat is iets wat hij sowieso al graag doet dus dat was gelukkig niet zo moeilijk. Hij had eindelijk tijd om onder de douche te gaan. Vervolgens kon hij nog even onder de douche spelen met water. Daarna werd het echt tijd om te gaan slapen. En dat gebeurde dus ook. Hij was kennelijk moe. Kortom een leuke en gezellige tijd tussen eten en slapen.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekEen gezellige avond Soms heb je van die momenten die gewoon zo grappig dat je eigenlijk niet weet of je dat plezier wilt stoppen. Zoiets had in laatst op een avond. We hadden net gegeten en onze zoon wilde voor het eten al graag met zijn watermolen en water spelen....Blogs die net even anders zijn