Zakgeld voor onze zoon

Als sinds een poosje krijgt zoonlief zakgeld. Nu was ik de laatste maanden niet echt regelmatig hier in geweest maar er zat al wel wat in zijn portemonneetje. Nu was er laatst op een woensdag weer een VIP koopavond hij een grote drogisterijketen. (Je voelt je gelijk belangrijk als je zoiets hoort VIP Verry Inportent Person) Ik besloot om hier een paar dingen te gaan kopen. Zoonlief zag toevallig een aantal auto’s van de dinotrux liggen. Ik dacht van ik koop er één voor je. Is leuk en dat kan wel. Zo duur zijn die dingen niet. Zo gezegd, zo gedaan. Met mijn tas vol verliet ik (via de kassa) de winkel. Alles in de fietstas en op naar huis.

Samen koken

Thuis aangekomen werd het tijd om te gaan eten. Ik had pizza in gedachte en zoonlief mocht mij gaan helpen met het beleggen van deze pizza. Ik sneed de champignons en de paprika’s en zoonlief deed ze op de pizza. Dat ik ondertussen nog even wat uit de keuken moet pakken en zoonlief de vrijehand aan de kaas strooit is een klein detail wat wel leuk was maar niet handig. Na het eten begon zoonlief over een dinotrux dia hij gezien had in de winkel. Oeps dat was nu niet echt handig. Hij dacht echt dat ik die nog voor hem gekocht had. Hoe moest ik dit nu weer aanpakken….

Bijna bedtijd

Ondertussen was het bijna 7 uur. Eigenlijk werd het tijd om naar bed te gaan. Maar omdat het VIP koopavond was èn we echt dichtbij de winkels wonen dacht ik razendsnel na en besloot ik dat zoonlief nog wel een dinotrux mocht kopen maar het moest wel van zijn eigen zakgeld. Ik vertelde hem dat ik zo af en toe wel wat geld in zijn portemonnee had gedaan en dat we zouden kijken hoeveel er in zou zitten. Als dat genoeg was mocht hij nog snel met mama naar de winkel om deze dinotrux te kopen. We gingen tellen en ja hoor hij kon er nog zeker twee kopen.

Dinotrux kopen

Ik vroeg dus aan zoonlief wanneer hij de dinotrux wilde kopen. Is dat “nu” of “morgen” na schooltijd. Hij besloot dat het “nu” was. Dus ik pakte de portemonnee van zoonlief op en ik heb hem snel in de fiets gehesen. Vervolgens gingen we snel naar de winkel. Daar in, in die winkel nam ik zoonlief  één rechte lijn mee naar het schap van het speelgoed. Ik pakte alle dinotrux die er nog in het schap stonden (behalve de libelle) en liet hem uitzoeken. Hij koos na goed na te denken en te kijken twee dinotrux uit. Hiermee heb ik hem naar de kassa geloodst en pakte zijn portemonnee. Zoonlief mocht zelf mijn kortingspas geven en hij kreeg ook nog eens korting op het speelgoed! Dat had ik niet verwacht. Ik telde voor zijn ogen af wat het koste. en dat mocht hij dus betalen. Ik vroeg om het bonnetje welke hij aanpakte. Dit was dus een mooi lesje zakgeld verspilling besteden.

Ik wil niet naar bed!

Het werd ondertussen steeds meer tijd om naar bed te gaan dus toen we thuiswaren moest hij naar bed. Daar was zoonlief NIET blij mee. Hij wilde met zijn nieuwe dinotrux spelen. Dat snap ik heus wel maar het was ook echt tijd om te gaan slapen. Goed hij dus naar bed maar slapen? No way!. Dat zat er de komende anderhalf uur NIET in. Uiteindelijk is hij in slaap gevallen, meet heel veel gedoe en geneuzel maat wel met de belofte dat zijn dinotrux “morgen” klaarstaan om mee te spelen. Tijdens het ontbijt. Nou dat heb ik geweten.

Ontbijten met de dinotrux.

De volgende ochtend werd ik in mijn slaap wreed gestoord door mijn wekker, werd ik door mijn wekker gesommeerd uit mijn bed te komen. Na één keer snoezelen besloot ik dat het verstandig was om uit bed te rollen. Zoonlief lag nog in diepe slaap en ik moest er voor zorgen dat alles klaar stond voor hij naar beneden kwam. Ik verwachtte een vertraging. Zowel met opstaan als met eten. Ik was bijna klaar met de tafel toen ik boven wat geluiden hoorden waardoor ik alles liet voor wat het was. Ik loop de trap op en waar kom ik zoonlief tegen? Juist bovenaan de trap. Zoonlief dus naar beneden geloodst en naar de tafel gebracht. Daar kwam hij zijn dinotrux tegen. Hij was zo blij dat hij vergat dat hij moest aankleden en eten. Hij ging er meteen mee spelen. Prima. Ondertussen moest ik dus nog wel zorgen dat hij schoolklaar kwam. Dat was een uitdaging. Gelukkig waren we wel op tijd.

Spelen met de dinotrux

Bij thuiskomst wilde zoonlief dus weer gelijk met zijn nieuwe speelgoed spelen. Ik vroeg het hem nog zo, wil je buiten spelen of wil je met je dinotrux spelen. juist dus dat werd het laatste. Normaal wil hij buiten spelen. Maar zo leuk en lief zoals hij met zijn dinotrux speelt. Hij speelt de serie na en vraagt of ik ze wil laten bewegen. Wil jij aan zijn staart trekken? Elke dinotrux beweegt wel iets als je aan de staart trek. Gewoon heel leuk en vooral leuk om mama te vragen of ze mee wil helpen.

 

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-2-e1524945697953.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-2-e1524945697953-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekdinotrux,omgaan met geld,zakgeldZakgeld voor onze zoon Als sinds een poosje krijgt zoonlief zakgeld. Nu was ik de laatste maanden niet echt regelmatig hier in geweest maar er zat al wel wat in zijn portemonneetje. Nu was er laatst op een woensdag weer een VIP koopavond hij een grote drogisterijketen. (Je voelt je...Blogs die net even anders zijn