Het geplande uitje

Na alle afspraken op maandag en dinsdag was het woensdag tijd voor het uitje. We hadden kaartjes van de postcode loterij gewonnen en wilde die leuk gebruiken voor de verjaardagen van onze zoon en mij. Wij kozen voor de dierentuin in Amersfoort. We kozen voor een dierentuin een beetje in de buurt. Leuk pluspuntje was dat er ook een dinopark was in de dierentuin en laat onze zoon nu dol op dino’s zijn.

Met de trein

Wij gingen met de trein en mijn ouders kwamen met de auto. Het begon al gezellig. Zoonlief kon gaan zitten op een stoel in de trein. We stapte op bij het begin station. Het kon niet snel genoeg beginnen volgens zoonlief. Hij begon nog voor wij vertrokken waren te vertellen dat we moesten gaan rijden. Toen we uiteindelijk vertrokken gingen we niet snel genoeg. Jongen we rijden hier in een dorp met veel overwegen dus de machinist mag niet sneller. Even geduld lieverd, als we uit het dorp zijn dan gaan we sneller. Nu kan het nog niet. Ik kon praten wat ik wilde het enigste wat hij riep was sneller, sneller, sneller. Dat wordt nog wat als hij zijn rijbewijs gaat halen. Toen we uiteindelijk de bebouwing achter ons lieten en de trein vaart ging maken was het geweldig! Elke keer als de trein gestopt was en weer op gang kwam moest het sneller. De pret op zijn gezicht was geweldig!!!  Toen we dichtbij Amersfoort waren heb ik zoonlief in de buggy gezet en zo konden wij makkelijk en netjes uit de trein rijden. De treinen die de deuren op gelijke hoogte met het perron hebben zijn ideaal. Zo hoef je niet moeilijk te doen of zwaar te sjouwen. Nog even een busritje en we kwamen aan bij de dierentuin.

Geduld is niet makkelijk

We moesten nog even wachten op opa en oma. Zoonlief werd het op een bepaald moment zat dat wij even in overleg gingen. Ik zou met zoonlief alvast naar binnen gaan en manlief zou wachten op mijn ouders. Toen we in de dierentuin waren hielp ik zoonlief even naar de wc en we zorgden voor de plattegrond. Wel zo handig als je een bewust doel voor ogen hebt 😉 .

We gaan op weg in de dierentuin

Toen opa en oma (eindelijk) in de dierentuin waren gingen we op pad. Eerst gingen we wat drinken. Na een lange rit is het wel zo lekker om even wat te drinken, ook voor zoonlief. We kwamen allerlei dieren tegen. We hebben een beer gezien waar een touwbrug overheen ging. Goed over het verblijf dan 😉 . Zoonlief wilde dol graag daar overheen. mama er dus achter aan om hem te helpen en te stimuleren dat hij inderdaad er overheen liep. Aan het einde was een glijbaan. Oeps….. gelukkig paste ik er net nog door. Papa zou dat niet gelukt zijn, die is een tikkie te lang. Als het aan zoonlief ligt gaan we er een stuk of tig keer maar ja dan heb je zo een slinger aan andere kinderen achter je aan lopen. Dat deed ik dus niet.  Helaas heb ik zoveel aan mijn hoofd gehad dat ik niet alles opgeslagen heb. Toen we door zouden lopen konden we nog net zien dat de beer aan het graven was.

Kijk, een speeltuin!

Zoonlief zag van verre al een speeltuin dus daar gingen we naar toe. Daar was een wip, een glijbaan met klimtoren en nog veel meer. Zoonlief wilde dol graag de toren op met glijbaan. De glijbaan gaat hij natuurlijk heel leuk af met zijn handen (hoofd) eerst. Oma stond zoonlief op te wachten terwijl ik hem de toren ophielp. Plezier dat hij heeft gehad!!! Ook zijn we nog even op de wip geweest. Oma aan de ene kant en mama en (klein)zoon aan de andere kant. Oma won het hoor want wij bleven nogal eens in de hoogte zitten. Toen was het tijd voor de lunch. Papa en opa hadden voor de lunch gezorgd. Toen we gingen zitten klom zoonlief veilig in zijn buggy om daar te gaan eten. Frietjes! Dat is natuurlijk heerlijk.

De dino’s

We hebben een aantal dieren gezien. Sommige werden gevoerd toen we aankwamen en dat was leuk. We hebben otters gezien, bevers, apen, tijgers en nog meer. Op een bepaald moment kwamen we uit bij de dino’s. Die had ik al beloofd sinds we onderweg waren. Eindelijk de dino’s! Bij de dino’s genoot zoonlief volledig. Hij zag van alles en rende voor ons uit en benoemde sommige dino’s. Een paar kregen hun echte naam andere kregen een associatie met series die hij van televisie kent. Toen we uit het gebied van de dino’s gingen werd het tijd voor de buggy. Zoonlief heeft zo enorm genoten dat hij na de dino’s in de buggy in slaap viel.

Terug naar huis

We hebben onze zoon slapend in de bus gereden, slapend de bus uit en slapend de trein weer in. Toen we in de trein zaten en op weg waren vond ik het toch wel tijd om hem wakker te maken. Dat lukte gelukkig en hoewel het even tijd koste voor hij echt wakker was heeft hij toch nog even leuk van de treinreis.  genoten. Toen we thuis kwamen zaten mijn ouders al in de tuin te wachten op ons. We hadden afgesproken dat ze bij ons zouden eten en dat we dan ook de cadeautjes zouden doen. Zoonlief kreeg eerst zijn cadeautjes. Op ons verzoek en met groot succes WALL e. Deze film heeft hij één keer eerder gezien en hij was er super enthousiast over. We zette de film aan en ja hoor zoonlief keek zijn ogen uit en was niet weg te krijgen bij de tv vandaan. Het was ook moeilijk om hem aan het eten te krijgen maar met mijn hulp en de hulp van oma lukte het wel zo’n beetje. Oma keek het kunstje van mij af en dat ging zowaar goed.

Een fijne afsluiting van een leuke dag

Na het eten werd het toch wel tijd om naar huis te gaan voor mijn ouders. Zoonlief was nog niet van plan om te gaan slapen dus die liet ik lekker spelen. In de tussentijd dat mijn ouders en ik buiten aan het praten waren vond zoonlief een tasje met een cadeautje er in. Ondertussen ging hij die dus uitpakken. Ik kon dan ook niet anders dan lachen toen ik daar achter gekomen was 😀 . En papalief zal je misschien denken? Nou die had al een paar dagen last van zijn rug en dit dagje heeft zijn rug niet echt goed gedaan dus die lag al op bed. Dit was een geslaagde dag en het mooiste is wel dat zoonlief enorm genoten heeft.

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekHet geplande uitje Na alle afspraken op maandag en dinsdag was het woensdag tijd voor het uitje. We hadden kaartjes van de postcode loterij gewonnen en wilde die leuk gebruiken voor de verjaardagen van onze zoon en mij. Wij kozen voor de dierentuin in Amersfoort. We kozen voor een dierentuin een...Blogs die net even anders zijn