Hoe kom je onder je verjaardag uit?

René had niet zoveel met zijn verjaardag. Toen hij 50 jaar werd was hij ziek. Goed ziek dus. Hij wilde het eigenlijk ook niet vieren. Als het even kon wilde hij onder zijn verjaardag uitkomen. De laatste jaren versierde ik het huis een beetje ook omdat dit voor onze zoon leuk was. Meestal begon ik in januari al te zeuren over wat hij voor zijn verjaardag wilde hebben. Vaak kwam er dan net op tijd een idee. Ook verzon ik wel eens iets. Vorig jaar heb ik samen met onze zoon cadeautjes uitgezocht. Ik weet het niet meer precies maar als ik mij niet vergis was het een pak goede koffie, spekjes en misschien nog iets en een ei waar Nemo net uit piept. Uhh hij lijkt net uit het ei te zwemmen. Dat laatste heeft onze zoon voor papa uitgezocht. Het jaar daarvoor heb ik een fotoposter besteld met een aantal foto’s van René en onze zoon en mijzelf. Hij was er zo blij mee.

Verjaardag of geboortedag

Maar ja hoe ga ik nu in vredesnaam de “verjaardag” voor René aanpakken. Verjaardag vindt ik ook niet meer kloppen want ouder dan 54 zal hij niet worden. Dit jaar zou René 55 jaar geworden zijn. Het is 55 jaar geleden dat hij geboren is. Ik denk dat geboortedag dan ook een betere uitdrukking is. Jarig zal René immers nooit meer echt zijn. Om René dan maar te vergeten en om niets met zijn geboortedag te doen kan niet. Oké het liefste zou i k deze dag overslaan en de volgende dag weer wakker worden maar dat kan niet. Ook onze zoon heeft recht om te weten wanneer zijn papa jarig zou zijn. Hij mag papa niet vergeten en ik wil René toch een beetje in ons gezin houden.

Een cadeau voor de geboortedag van papa

Ik vertelde onze zoon dat papa bijna jarig zou zijn. Eigenlijk horen bij een verjaardag cadeautjes. Ik vroeg hem dus of hij wat voor papa wilde maken. Daar komt onze zoon ineens met het idee dat hij een robotkreeft wil maken. Dat gaat niet maar hij heeft wel een vormpje voor de zandbak waar je een kreeft van kan maken. Ik heb nog wat gips dus bedacht ik ineens van hé dat kan ook. onze zoon vond dat ook wel een leuk plan. Dat moest dus eerst drogen voor we het konden schilderen. Toen k de kreeft uit zijn vorm wilde halen bleek dit toch niet zo goed te houden dus over naar plan b. Zoutdeeg. Dat werkt inderdaad een stuk beter. Nog een beetje verf en dan zal het er mooi uitzien.

Boodschappen voor

In de tussentijd dat de gipsen kreeft in de vorm hard werd zijn we boodschappen gaan doen. Ook maar alvast wat voor de geboortedag van René. Ik wil het niet echt vieren maar mijn ouders en broer komen. Ik weet niet of er nog meer mensen komen maar dat merk ik vanzelf wel. Desnoods haal ik dan nog wat spullen want de winkels zijn toch om de hoek. Nu heb ik dus al wel wat extra’s in huis. Ik denk dat ik er zoveel mogelijk voor moet zorgen dat er genoeg in huis is want deze dagen zijn niet makkelijk.

De dagen voor de geboorte dag.

Ik merk dat de aanloop naar de geboortedag van René moeilijk is. Ik mis hem, wil hem eigenlijk bij mij hebben en ik had graag wat lekkers voor hem gekookt. Misschien had ik wel wat lekkers gehaald bij zijn favoriete afhaal toko. René vond Surinaams eten namelijk best wel lekker. Ik had al gedacht van als je straks klaar bent met de behandelingen dan haal ik bij de Roti King een roti doksa of bakkeljouw of misschien gewoon kip. Dat gaat het dit jaar dus niet worden.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekgeboortedag,jarig,verjaardagHoe kom je onder je verjaardag uit? René had niet zoveel met zijn verjaardag. Toen hij 50 jaar werd was hij ziek. Goed ziek dus. Hij wilde het eigenlijk ook niet vieren. Als het even kon wilde hij onder zijn verjaardag uitkomen. De laatste jaren versierde ik het huis een beetje ook...Blogs die net even anders zijn