De eerste ochtend, lastig wakker worden.

Maandag halverwege september was de eerste ochtend dat onze zoon op de nieuwe peuterspeelzaal ging kijken. We waren die ochtend al wat aan de late kant omdat onze zoon de dag ervoor erg laat op bed ging. Gelukkig had ik van te voren al alles klaar staan en liggen zodat we gelijk aan tafel konden om te ontbijten. Voor we naar beneden gingen zag ik al dat onze zoon niet lekker wakker aan het worden was. Hij sliep nog redelijk vast dus heb ik hem op gepakt en naast me neer gelegd zodat ik hem wakker kon knuffelen. Nou wat is er nu prettiger dan op die manier wakker worden. Naast mama in het grote bed en heerlijk tegen mama aan. Mama was zelf ook nog half aan het slapen en moest ook nog wakker worden. Papa was al naar zijn werk. Toen onze zoon uiteindelijk wakker genoeg was om naar beneden te gaan hebben we dat gedaan.

We zijn beneden

Eenmaal beneden aangekomen was het eerst maar even op de wc. Zoonlief had daar weinig zin in maar toch maar even doorgezet. Gelukkig scheelde dat dus een luier ;). Juist ja zijn nacht luier kon weer helemaal droog om. Zo handig is dat maar dan vertel ik natuurlijk wel dat hij het goed gedaan heeft. Goed tijd voor het brood en de melk. Zo halverwege het ontbijt krijg ik de mededeling dat mijn zoon naar de wc moet. Hij moet poepen. Oké dan gaan we even snel naar de wc. Hij liet een paar windjes en dat was het. Als we dan klaar zijn met eten blijkt dat hij eigenlijk wel moet. Ik ga niet detail treden hoe en wat maar hij heeft wel weer (deels) op de wc gepoept. Toch wel knap van hem.

Op de fiets

Goed uiteindelijk na heel veel geduld, niet pushen en niet haasten zaten we zo rond 8:40 op de fiets. 10 minuten later dan ik mij voorgenomen had. Ondertussen kwam ik iemand tegen die mij iets wilde vragen maar al fietsend verontschuldigde ik mij dat ik echt niet kon helpen omdat ik al laat was. Ik baalde wel want ik wilde toch graag een aantal dingen doorgeven die van belang zijn zoals dat mijn zoon erg moe kan zijn en de reden waarom. De eerste ochtend zouden we dus niet heel erg op tijd zijn. Maar ook wil je zo goed mogelijk je zoontje instaleren daar en dat kost tijd. Natuurlijk wil even zien hoe hij het doet en of hij leuk gaat spelen en al dat soort dingen. Ik had ook nog een paar formulieren die ik af moest geven. Uiteindelijk kwamen we om 8:55 aan en ging ik met gemende gevoelens om 9:10 weg. Met de afspraak dat ik gebeld zou worden als het nodig is. Geen nieuws is dus goed nieuws. Ik ga ook niet bellen want dat werkt mij alleen maar op de zenuwen.

 

Toch eerder ophalen

Toen ik thuis was had ik best wel de zenuwen en het bleef rustig. Geen telefoon of wat dan ook. Maar om 10:30 werk ik alsnog gebeld. Het ging niet zo lekker meer. Ik had ook verteld dat mijn zoon weinig geslapen had en de oorzaak hiervan. Ik zei dat ik gelijk er aan kwam. Wat ik aantrof viel reuze mee. Mijn zoon zat in zijn jasje, tassen op tafel en zijn schoenen waren niet uit geweest. Hij was rustig en heeft een klein beetje gehuild. He wat was ik blij om dit te zien en niet om hem helemaal in tranen te zien of dat hij heel hard op mij af kwam rennen. Toen we buiten waren zei mijn zoon dankjewel tegen mij. Ik weet niet precies wat hij hiermee bedoelde maar het klonk wel heel fijn. Wat ik ook heel leuk vond om te zien dat was dat er op het schrijfbord “welkom *******” stond. De naam van mijn zoon dus. Ook stond er de mededeling dat er een jarige was. Maar voor de eerste ochtend ging het niet eens zo erg slecht.

De oorzaak van het laten slapen

Nu zullen jullie je wel afvragen waarom onze zoon zo laat zijn bedje in ging. Zondag waren we op een housewarming party van mijn ouders. Dat konden we niet overslaan. Zij wonen nu niet wat je noemt om de hoek. We zijn afhankelijk van openbaar vervoer, de trein dus. Nu wilde dus juist het vervelende toeval dat juist in dat weekend er werkzaamheden gepland waren en we voor een deel met de bus moesten. Toen we dan ook zo rond 18:00 uur de trein pakte waren we pas om 19:45 thuis.  Aangezien onze zoon nog moest eten werd het wel erg laat. Zelfs met de groente cup cakes die ik klaar had gemaakt.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekDe eerste ochtend, lastig wakker worden. Maandag halverwege september was de eerste ochtend dat onze zoon op de nieuwe peuterspeelzaal ging kijken. We waren die ochtend al wat aan de late kant omdat onze zoon de dag ervoor erg laat op bed ging. Gelukkig had ik van te voren al...Blogs die net even anders zijn