Vorige week vertelde ik dat ik me afvroeg hoe het zou gaan met onze zoon als de herfstvakantie voorbij zou zijn. Ik pak nu dus de draad weer op na de vakantie.

Herfstvakantie wat is dat?

Als eerst was ik heel erg verbaasd dat onze zoon in de herfstvakantie graag naar de peuterspeelzaal wilde. Ik vertelde hem op maandag dat hij vakantie heeft en dat hij niet naar de peuterspeelzaal ging. Ik had hem al een beetje voorbereid maar toch vond hij het niet leuk. Hij liet mij weten dat hij toch graag naar de kinderen wilde en dat hij naar Puk wilde. Zo heet deze peuterspeelzaal en de pop waarmee de dingen uitleggen heet ook Puk. Maar goed het viel gelukkig een beetje mee die week en onze zoon accepteerde het dus dat hij een weekje vrij had. Ik vertelde hem maar dat Puk op vakantie was. Dat heeft gelukkig gewerkt.

De ochtend begint goed!

Maar dan komt de eerste dag na de herfstvakantie er aan. Ik ging mij maar voorbereiden om het ergste en dat zou huilen en gillen zijn als ik wegga. Het was voor mijn gevoel nog lastiger. Onze zoon wilde namelijk echt niet hoewel de ochtend wel heel goed begon. Hij riep mij namelijk dat hij een plasbroek had. Nu had ik hem al wat geluiden horen maken en vaak wijst dat wat op iets anders. Dat klopte dus ook. Ik gaf hem een compliment dat ik blij was dat hij dit zo goed vertelde. Natuurlijk melde ik wel dat dit iets meer was dan een plasbroek maar toch. Hij meld het. Goed Ik zet onze zoon nog even op het potje wat klaar staat in de douche voor dit soort situaties. Hij vult dat potje nogmaals en doet alles dunnetjes over. Mama dus zo trots als een pauw op haar kleine (grote) vent. Gelukkig was papa nog thuis dus even heel snel papa’s hulp geroepen om dat potje te legen voordat ik de douche zou moeten gebruiken waarvoor deze gebouwd is ;).

Ik werk niet mee

Zo dat hebben we gehad dacht ik en ik ging onze zoon aankleden. Daar kwam toch een klein probleempje aangewandeld. Onze zoon wilde niet naar de peuterspeelzaal. Het was een ware uitdaging om hem (en mijzelf) aangekleed te krijgen en om op tijd beneden te zijn. Maar het is uiteindelijk gelukt. We waren vroeg genoeg beneden en ik was heel blij dat ik al veel klaar had staan en dat mijn man de rest had neergezet. Toen we klaar waren met het ontbijt was er nog genoeg tijd over om de bak met duplo om te gooien en om nog wat te spelen.

Na herfstvakantie naar de peuterspeelzaal

Toen het tijd was om echt te gaan viel het toch nog wel mee dat onze zoon zonder al te veel protesten mee ging. Ja hij wilde dol graag in de tuin gaan spelen en in het gat wat papa gemaakt had gaan spelen. Papa heeft daar een sering uitgegraven en dat is nu een en al los zand en dat vindt onze zoon geweldig. Maar dat ging echt niet. Het was immers tijd voor de peuterspeelzaal. Gelukkig kwamen we nog goed op tijd aan. Ik kon weer even blijven zonder dat onze zoon zich aan mij vastklampte.  Ik was hier heel erg blij mee. Ik keek even wat hij ging doen want hij ging “gewoon” met een ander kindje met de treinbaan spelen. Toen ik dacht dat het tijd was om te gaan gaf ik een seintje aan een juf dat ik weg ging en ik ging afscheid nemen. De juf stond klaar om onze zoon op te vangen en ik ging weg. Ik luisterde nog even en liep met een opgelucht gevoel naar mijn fiets. De eerste ochtend na de herfstvakantie is geslaagd.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVorige week vertelde ik dat ik me afvroeg hoe het zou gaan met onze zoon als de herfstvakantie voorbij zou zijn. Ik pak nu dus de draad weer op na de vakantie. Herfstvakantie wat is dat? Als eerst was ik heel erg verbaasd dat onze zoon in de herfstvakantie graag naar...Blogs die net even anders zijn