Vieze handjes

Een paar dagen geleden kwam mijn zoon van buiten naar binnen met nogal vieze handen. Hij wilde graag dat deze schoon gemaakt werden. Nu heeft hij ondertussen door dat je buiten ook je handjes kunt wassen onder een kraan en heeeeel soms doet hij dat, denk ik. Toen ik zijn handen zag vond ik wel dat ze heel erg vies waren. Ik vraag hem dus hoe het komt dat zijn handen zo vies zijn. Wat krijg ik als antwoord??? Een slak. Mijn hemel mijn zoon heeft een slak vermoord!!!! Nee hè heb ik weer. En dit is niet eens de eerste keer maar hij heeft het al een keer eerder gedaan. Toen met zijn voeten, nu met zijn handen. Ik hoefde het niet eens na te kijken wat er met die arme slak gebeurd was. Ik kon het me enigszins wel voorstellen. Die slak was inmiddels vogel vogelvoer geworden. Gelukkig had ik tenminste wel een bekentenis dus kon ik vertellen dat dit niet mag. Arme slak zeg. Ik heb gelijk maar een sanctie ingesteld. Je hebt voor de rest van de dag huisarrest.

Hoe word het schoon???

Maar terug komend op de vieze handen, je denk dan van dat zal ik wel even wassen. Nou vergeet het maar. Die vieze zooi is ook nog eens moeilijk van zijn handen te halen. Normaal maak ik zijn handen schoon met een doekje en wat water en dat gaat best wel goed. Deze keer dus niet. De resten van de slak blijven kleven, niet te zuinig. Toen heb ik dus maar de afwasbak gevuld met warm water en een stuk ouderwetse hand zeep gepakt en zijn handen ingesopt. Het heeft echt wel even geduurd eer zijn handen weer schoon waren. Ja en toen kwam dus die sanctie, je blijft binnen. Nou ik kan hem niet erger straffen. Hij is een buiten kind van hier tot achter in de tuin en door de coniferen heen (als het aan hem ligt). Hij was boos en verdrietig. Maar goed onze zoon heeft genoeg speelgoed in huis om zich te vermaken dus dan mag hij dat doen.

De dode slak

Een uur of wat later vroeg ik hem weer naar de slak, wat hij nou precies gedaan heeft. Het blijkt dat hij de slak geknepen heeft. De kracht van mijn zoon kennende ben ik er 100% zeker van dat die arme slak dit nooit overleefd kan hebben. Ik heb hem dus maar weer verteld dat het niet de bedoeling is dat hij slaken dood maakt en dat ze ook nog nuttig zijn in de tuin. Ze zorgen dat het geen wat ze eten omgezet worden in aarde, voedingstoffen dus. Oké zo moeilijk heb ik het niet gemaakt maar wel verteld de slakken ook voor de tuin zorgen. Tja dan komt het puntje van hoe komt papa straks thuis. Manlief maar dus even over de app ingelicht van de meest recente daad van onze zoon en verteld dat zoonlief (uhum lief?) nu dus verplicht binnen zit.

Leven en laten leven.

Zoonlief, ja hij is echt heel lief, heeft natuurlijk nog geen of weinig besef dat je zulke dieren gewoon moet laten leven. Natuurlijk heb ik dit blog met een dikke vette knipoog geschreven en veel drama. Feit is wel dat hij inderdaad een slak dood heeft geknepen en feit voor ons is ook dat wij hem toch moeten leren dat alles wat buiten beweegt niet gelijk dood hoeft, net zoals slakken en spinnen die in huis komen. Die zet ik ook buiten de deur. Mieren wil ik echt niet in huis hebben en die zijn te snel om te vangen dus helaas het spijt me maar als mieren over de drempel van ons huis komen moeten ze naar buiten hollen willen ze het overleven 😉 .

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVieze handjes Een paar dagen geleden kwam mijn zoon van buiten naar binnen met nogal vieze handen. Hij wilde graag dat deze schoon gemaakt werden. Nu heeft hij ondertussen door dat je buiten ook je handjes kunt wassen onder een kraan en heeeeel soms doet hij dat, denk ik. Toen...Blogs die net even anders zijn