Even naar boven…..

Zo af en toe kan mijn zoon de hele boel ondersteboven kieperen. Ook mijn spullen. Afgelopen week was het weer eens zo ver. Ik was even boven om iets te pakken en hij kieperde een doos met mijn kaarten om. Nee he. Ik zag het al toen ik naar beneden ging. De twee dozen die bij elkaar stonden die lagen onderste boven. Dat was dus een actie van mijn zoon. “dank je wel” niet dus.

Ga die zooi maar opruimen

Ik had echt zoiets van jij heb die zooi gemaakt dan ga je mij maar mooi helpen om die zooi op te ruimen. Ik was dus toch wel boos. Ik heb toen mijn zoon geroepen en van de bank gehaald. Daarna heb ik verteld dat hij die zooi op moest gaan ruimen. Teglijk kwam ik er achter dat hij mijn grote folder boek van een groothandel gepakt had. Dit mocht niet en dat was ook de reden dat de dozen omlagen. Die stonden namelijk dicht bij het folderboek. Ik vertelde dat hij het boek niet zomaar mocht pakken. Ook vertelde ik dat hij de kaarten in de juiste dozen moest gaan doen. Hij luisterde zowaar maar het was wel een hele klus. Natuurlijk had ik het zelf veel sneller gedaan absoluut maar daar leert hij niks van en ik blijf niet opruimen. Bij elk ding wat hij oppakte zei ik doe maar ik de doos. Die kaart moet in die doos en die in die doos. Dit ging dus wel even door en hij wilde zo graag al die kaarten zien en benoemen. Ik had dus niet echt veel geduld en zei doe die maar in die doos. Dit ging zo door tot alles opgeruimd was.

 

Dank je wel voor je hulp

Toen alles weer netjes in de juiste doos zat zei mijn zoon tegen mij: “dank je wel voor je hulp”. Oei schaam smelt. Híj zei tegen mij dank je wel. Had dit niet in eerste instantie andersom gemoeten? Heeft hij mijn irritatie in mijn stem dan niet gehoord? Ik was even heel perplex om deze opmerking van mijn zoon en ja ik smolt. Ook schaamde ik mij een beetje. Ik was immers streng en niet lief geweest toen hij de spullen in de dozen moest doen. Het moest ook redelijk snel en hij mocht niet echt uitgebreid kijken naar de kaarten. Maar goed hij heeft mij vandaag dus een les geleerd. Mama dank je wel dat jij mij hielp met opruimen. Ik mag ook wat vaker dank je wel zeggen als hij iets uit zichzelf terug geeft wat hij gepakt heeft. Hij had niet in de gaten dat dit niet de bedoeling was. Eigenlijk denk ik dat ik ook zo was vroeger. Ik dacht vroeger ook niet zo goed na over dingen die ik uitspookte.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekEven naar boven..... Zo af en toe kan mijn zoon de hele boel ondersteboven kieperen. Ook mijn spullen. Afgelopen week was het weer eens zo ver. Ik was even boven om iets te pakken en hij kieperde een doos met mijn kaarten om. Nee he. Ik zag het al toen...Blogs die net even anders zijn