Een aantal weken geleden vertelde ik dat we een nieuwe kapper gezocht hebben voor onze zoon. Omdat zijn oude kapster zo lief was en omdat ze afgelopen weekend echt definitief gestopt is met haar salon een blog uit mijn archief . Georgina, dit blog is speciaal voor jou!

De ene baby wordt met een bos haar geboren de ander heeft nauwelijks wat, onze zoon zit er mooi tussen in.

Zoeken naar een kapper

Gaande weg dat je kindje groter wordt moet hij of zij naar de kapper. Op een bepaald moment vond ik het tijd dat onze zoon naar de kapper moest. Zijn haar begon wel wat lang te worden. In onze buurt zat een kinderkapster en ik dacht van laat ik eens binnen lopen voor een afspraak. Die afspraak heb ik toen dus gemaakt. Ik lette wel er op dat onze zoon niet net  zou kunnen slapen. Je weet het maar nooit met zulke jonge kindjes.

We gaan knippen….

Omdat onze zoon nog een baby was wilde ik wel graag dat baby uiterlijk er in houden. Zo snel hoef hij nog niet groot te zijn en dat lieve baby kapsel is wel heel mooi 😉 . Zeker als je nog niet eens één jaar bent. Alles ging prima en geen problemen met knippen. Het was reuze interessant wat die aardige mevrouw nu deed daar aan zijn haar. Ze had zo veel geduld met hem en nam er alle tijd voor. Zoonlief kon alle kanten opdraaien en deed dat dan ook. Hij mocht gewoon bij mama op schoot zitten. Zijn haren werden nat gemaakt maar wel zo voorzichtig dat hij het nauwelijks in de gaten had. Ze maakte haar handen nat en deed het voorzichtig in zijn haar. Heel voorzichtig met alle tact en geduld werden die lieve baby haartjes voor het eerst geknipt. Ik heb zelfs nog een lok haar mee gekregen (snik mama emotie).

Ze is weg 🙁

Een maand of wat later dacht ik van het wordt wel tijd dat we weer eens naar de kaper gaan want het wordt lang. Voor dat de puntjes splijten we klitten krijgen en het dus ellende wordt moet er weer wat vanaf. Ik wilde dus weer naar de kapper waar we de vorige keer geweest waren en verroest, zij is er niet meer. Ze had een plekje gehuurd in een kapperszaak en was vertrokken. Tja en de kapster van die zaak zei ik kan ook kinderen knippen hoor. Nou dan moet het maar. Nou ik wou dat ik het niet gedaan had. Ze kan geen krullen knippen of haar met slag. Ik zei niet uitdunnen want het krult. Knipt ze het in laagjes en je kan niet ingrijpen want anders wordt het drama. Ze ging strak over het hoofd en hield het haar niet op 1 lengte. Dat is juist met krullend haar van groot belang en ook met haar wat redelijke slag heeft. Het resultaat is dus dat we nu erg lang bezig zullen zijn om alles weer op 1 lengte te krijgen. Sowieso doe ik al een olie in zijn haar zodat het haar wat vetter blijft en de puntjes niet zo snel splijten.

Teruggevonden 😀

Gelukkig vond ik na een paar weken na dit drama onze “eigen” kapster voor zoonlief weer terug. Ik zei wat ben ik blij dat ik je gevonden heb. De laatste knipbeurt was niet is niet goed uitgepakt. Ze (waar deze kapster eerst zat) zei dat ze kinderen kan knippen nou een dreumes knippen is iets anders dan kinderknippen. Ze keek wat verbaasd maar vond het geloof ik wel leuk. Ik vroeg of ze een kaartje had maar die waren er net niet. Ik kreeg wel haar telefoon nummer.

Nieuwe knipbeurt

Een week of wat geleden was het weer eens tijd voor de kapper. Ik moest toch boodschappen doen bij de bio-buurtsuper en de kapper voor zoonlief zit daar heel dichtbij dus ik stapte na de boodschappen binnen en vroeg of ze tijd had om te knippen. Ja hoor kom maar. Hij zou weer het kinderschort met een kikker erop om krijgen maar dit weigerde hij. Goed dan niet, zijn kleren gaan toch elke dag de was in dus doe maar zonder schort en drama. Ze vroeg nog hoe het de laatste keer gegaan is en hoe zoonlief het vond en ging toen rustig aan de slag. Afleiding was binnen handbereik. Hij kreeg een kwast in zijn handen maar dat was niet genoeg dus dan maar een boekje erbij gepakt. Mama voorlezen of een poging wagen. Ondertussen vroeg ze of ze niks van het laagje af zou halen om het dus op 1 lengte te krijgen maar ik zei dat ik zag dat het begint te splijten dus dat het wel verstandig is. Dit om klitten en drama te voorkomen. Ik wil niet dezelfde ellende bij onze zoon als ik me kan herinneren van vroeger. Ook zijn oren mogen vrij zijn want anders begint het te kriebelen. Dus zo gevraagd zo gedaan. Hij mocht ook nog een speeltje uitzoeken. We zijn nu een week of wat verder en ik denk dat we met een maandje weer bij “zijn” kapster zitten. Niet erg hij vindt het wel leuk daar, het is ook ruim ingericht en hij mag lekker op een groot kussen zitten. Na de knipbeurt mocht ik hem schoonborstelen met de kwast die hij eerst in handen had, en zo werden de haren toch een beetje weggepoetst. Het verschil met wat er nu en de 2de keer vanaf kwam was enorm. Het was toen heel veel en nu erg weinig.

Vele knipbeurten later….

Na zo’n drie jaar knippen is de tijd gekomen dat we dus een nieuwe kapster moesten zoeken. Dit vind ik echt heel jammer want het ging altijd heel gemoedelijk daar in die kinderkapsalon. De salon was ingericht op kinderen en die konden spelen. Als ze geknipt werden ging dat rustig en met een geduld waarvan je kan dromen. Onze zoon is wel eens op de balie geknipt omdat hij niet meer in de stoel of op schoot wilde zitten. Ook is hij wel eens in vliegtuigmodes geknipt omdat hij echt niet meer vast te houden was, ja vliegend wel 😉 . Kortom het was met enige regelmaat een uitdaging om zijn haren te knippen. Altijd was “onze” kapster geduldig en knipte ze met pauzes netjes de haren van die kleine draaikont. De ene keer had hij meer geduld dan de andere keer en ik nam wel eens genoegen met een kapsel wat redelijk netjes was omdat hij niet meer verder wilde. Het is ook wel eens gebeurd dat we het toch maar niet deden omdat we al zagen dat deze knipbeurt niet goed zou gaan. Toen de salon zo goed ging dat we een afspraak van te voren moesten maken was zoonlief gelukkig ietsjes ouder en lukte het knippen meestal wel.  Lieve Georgina, dank je wel voor alle leuke, lieve en vooral geduldige knipmomenten! Door jou is onze zoon niet bang geworden voor de kapper en vindt hij het goed dat zijn haren geknipt worden.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekEen aantal weken geleden vertelde ik dat we een nieuwe kapper gezocht hebben voor onze zoon. Omdat zijn oude kapster zo lief was en omdat ze afgelopen weekend echt definitief gestopt is met haar salon een blog uit mijn archief . Georgina, dit blog is speciaal voor jou! De...Blogs die net even anders zijn