Papa is bijna jarig

Op 3 maart vieren we met z’n drietjes papa’s verjaardag. Daarvoor moeten natuurlijk cadeautjes gekocht worden maar hoe ga ik dat aanpakken als vaders de dagen voor zijn verjaardag vrij heeft genomen? Gelukkig had ik dinsdags een slim idee, dacht ik……
Ik vertelde zoonlief dat papa over een paar dagen jarig was. Zoonlief begon gelijk over slingers en ballonen. Die moeten wij dus gaan ophangen. Toen ik vertelde maar we gaan ook cadeautjes kopen voor papa, zoonlief ging eerst weer terug naar de slingers en ballonnen. Ik ontkom er dus niet aan om deze samen met zoonlief op te gaan hangen.

Hoe gaan we op weg naar het dorp?

Ik vertelde zoonlief dat we eerst gingen eten, en dat we daarna naar het dorp zouden gaan. Dat bleek toch wat te abstract te zijn voor hem dus vertelde ik dat we met de fiets weg zouden gaan. Nou dat ging wel lukken maar…… Zoonlief vindt het momenteel toch erg lastig om goed te plassen op de wc dus moest hij eerst nog even plassen en omdat we weg gingen. Daarna wilde ik voor de zekerheid toch die luier om doen en dan moet natuurlijk ook zijn broek aan. Ook dit had ik duidelijk van te voren verteld. Toch greep hij eerst naar zijn jas en liep hij daarmee te zeulen. Dus maar weer eerst duidelijk verteld dat hij eerst naar de wc moet en dan de rest van het riedeltje. Sinds ik dus ook weet dat hij achter loopt in zijn ontwikkeling probeer ik duidelijker te zijn en meer geduld te hebben. Herhaling en doen wat je zegt is voor hem zo belangrijk. Nu nog wel de dagritme kaarten maken maar daar ben ik mee bezig.

We gaan cadeautjes kopen

Uiteindelijk zijn we klaar om naar het dorp te gaan. Ik zet mijn fiets buiten en zorg dat we rustig weg kunnen. Zoonlief zegt deze keer niet trek je handschoenen aan of mama vergeet je sleutels niet. Dat gebeurt ook nog regelmatig. Zo lief om ons er op te attenderen dat we die dingen niet mogen vergeten 😉 . We gaan naar het dorp en ik zoek een geschikte plek om veilig af te stappen. Aangezien zoonlief de dag hiervoor een fibroom aardig “gemasseerd” heeft is deze nog zo gevoelig dat ik een kleine verhoging nodig heb om veilig af te stappen. Maar goed we gaan naar een leuke hobbywinkel. Hier kan ik nog wel eens leuke cadeautjes kopen die we dan kunnen versieren. Daarna heb ik zeker nog wat aanvulling nodig dus zal ik nog wat winkels bezoeken….. Oké wij.

De hobbywinkel

Goed hoe gaat het winkelen. Ik heb dus een kleine energie bal meegenomen waar je u tegen zegt. Dat vindt ik dan als hij zijn gezellige bui op zet. sluit hem aan op het energie net en je kunt geheid je mobile telefoon opladen. We stappen de hobby winkel binnen. Gelukkig was ik zo slim om zijn gordeltje of tuigje mee te nemen want hij zat overal aan en holde rond in dit mooie kijken en pak paradijs. Ik had mijn handenvol en regelmatig letterlijk. Ik zag op een bepaald moment maar één oplossing, inderdaad dat tuigje. Ik had er ook een lijntje aan zodat ik hem goed bij mij kon houden. Oké, goed, uiteindelijk had ik iets gevonden voor manlief en zoonlief vond iets voor papa. Uiteindelijk heb ik afgerekend en zijn we rustig de winkel uit gegaan. Kreeg ik gekke blikken van andere? Nee want ik ken de eigenaresse van deze gave winkel. Zij weet van de worsteling die we hebben met onze zoon en ze vertrouwd mij dat ik hem goed in de gaten houd. Dit was dus winkel één. Er zouden nog een paar winkels volgen.

De wereldwinkel

De wereldwinkel is ook een hele leuke winkel. Vooral met veel ditjes en datjes die ook nog eens breekbaar kunnen zijn. Hier moest ik er dus bovenop zitten om schade te voorkomen. De lieve vraag of ze ons kon helpen wimpelde ik ook af met het antwoord dat als ze NU zou komen om te helpen hij helemaal los zou gaan. Wellicht vroeg ze zich af wat dat zou betekenen want zoonlief ging al zo´n beetje los. Hij zag zulke mooie dingen en wilde zo graag zijn eigen weg kiezen en dat ging niet zo goed want hij zat nog steeds vast. Ik wilde een pak lekkere koffie kopen en liet zoonlief weer een cadeautje uitzoeken. Voor de veiligheid en dat ik dus mijn handen vrij had zette ik de koffie alvast op de toonbank. Zoonlief bleef 1 ding schitterend vinden. Gelukkig was dit niet tè duur dus kon het wel. Toen had ik ook een beetje tijd om uit te leggen waarom ik echt alleen moest kijken en dat dit onze zoon gewoon is. De dame bij de kassa had ondertussen begrepen dat het een cadeautje was voor papa’s verjaardag. Ze vroeg dan ook of het ingepakt mocht worden. Voor het cadeautje van zoonlief vond ik het wel leuk maar zijn geduld begon ook op te raken. Dus ik pak zelf de koffie in.

Nog meer cadeaus kopen

Omdat mijn lieve man ook spekjes heel erg lekker vindt wilde ik dat dus ook halen. Nu weet ik toevallig dat de xenos wel eens zoiets heeft liggen en laat die winkel nu nog dichtbij te zijn…. Dus we gingen de xenos in. Links en rechts in dit paradijs aan frutsels en hebbe en grijp dingetjes. Uiteindelijk komen we aan het einde van de winkel de spekjes tegen. Laat nou het leuke toeval zijn dat het hartjes zijn 😉 . Dat is dus wel heel leuk. Goed zoonlief mag weer het cadeau voor papa bij de kassa afgeven en mama haalt de pas er wel doorheen. Ik zat mij nog te bedenken van heb ik nog wat nodig maar we konden niets meer vinden bij een winkel die ook dichtbij zat. Helaas.

Klaar met cadeaus kopen

Toen we de laatste winkel gehad hadden merkte ik ook echt dat het klaar was. Ik pakte zoonlief op en zette hem in zijn fietsstoel. We zouden naar huis gaan maar met een tussenstop, was mijn belofte. We zouden nog naar een speeltuin gaan. Laat hij nu net uitgevonden hebben dat het leuk is om te wiebelen op de fiets en niet zo’n klein beetje ook. Als ik dreig met dingen maak ik dreigementen die ik kan uitvoeren. Het liefst ter plekken. Dat gebeurde dus ook vandaag. Ik vertelde dat als hij door ging met wiebelen we niet naar de speeltuin zouden gaan. helaas zijn we dus inderdaad de speeltuin voorbij gefietst.

Moe, op, klaar, naar bed.

Heb ik het vandaag verkeerd ingeschat of was het gewoon proberen? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat zoonlief heel duidelijk liet merken dat het genoeg was. Hij wilde naar bed en lief dit op verschillende manieren merken. Ik ben hier dus maar mee akkoord gegaan en is hij zonder eten gaan slapen. Hij had toch wel erg weinig gedronken dus probeerde ik voor wij gingen slapen hem nog wat te laten drinken. Helaas werd hij hierdoor te wakker en heeft het een hele tijd geduurd eer hij weer in slaap viel. Je kunt je dus wel enigszins voorstellen hoe wij ons voelde toen we weer wakker werden.

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekPapa is bijna jarig Op 3 maart vieren we met z'n drietjes papa's verjaardag. Daarvoor moeten natuurlijk cadeautjes gekocht worden maar hoe ga ik dat aanpakken als vaders de dagen voor zijn verjaardag vrij heeft genomen? Gelukkig had ik dinsdags een slim idee, dacht ik...... Ik vertelde zoonlief dat papa over...Blogs die net even anders zijn