krappe broeken en korte broekspijpen.

Zo af en toe moet ik er aan geloven, nieuwe kleding voor onze zoon. Nou ja, nieuw…. Het merendeel van zijn kleding is niet nieuw als hij het krijgt. Het is voor ons nogal duur om elke keer nieuwe kleding te kopen dus kijk ik waar het mogelijk is om kleding redelijk goedkoop te scoren, dus ook tweedehands. Maar zoonlief heeft nu vooral nieuwe broeken nodig. Tot nu toe is dat best wel vaak gelukt maar nu begint het toch echt lastiger te worden. We komen in de maat van kapotte knieën en gerafelde zomen.

kringloop winkel 1,2,3,…….

De afgelopen dagen ben ik zo’n beetje elke 2de handswinkel in ons dorp af geweest om te zien of ik broeken kon vinden in de maat die mijn zoontje binnenkort nodig heeft. Ik heb gezocht en gekeken maar bijna alles daar waren de knieën van kapot of het zag er niet netjes meer uit. Ik vindt een hoop goed maar ik wil wel dat het er enigszins een beetje netjes is.

Dan toch maar nieuwe broeken?

Ik ben het momenteel dus goed zat en overweeg of ik dan maar over ga op nieuwe broeken. Dat zal niet goedkoop zijn want je bent al zo €10,00 – €15,00  kwijt voor een beetje fatsoenlijke broek. Wil ik tenminste niet in de goedkoopste winkel kopen. Ik heb zo mijn voorkeuren. Hoewel het erg lastig is om verantwoorde kleding te kopen wil ik daar wel naar kijken waar het mogelijk is. Het klinkt misschien wel krom en ik weet ook niet of ik het recht kan breien en uitleggen. Als ik in een winkel zie dat er kleding teruggeroepen word vanwege bepaalde stoffen die er niet in thuis hoort krijg ik zo mijn twijfels. Als kleding spot goedkoop is weet ik niet of mensen een acceptabel loon krijgen in die economie. Nee ik kan mij niet veroorloven om €20,00 voor een broek neer te tellen dat gaat echt niet want dan kom ik aan het eind van de maand niet meer uit, zeker als het om een broek of 5 zal gaan maar ik wil wel kijken of het een beetje mogelijk is om rekening te houden verschillende dingen.

Zal ik de broeken dan maar zelf maken?

Ja ik zit er echt aan te denken of ik zelf een broek ga maken. Ik heb een naaimachine in huis en ik weet hoe het moet. Alleen is de ruimte hier nogal beperkt en je hebt er echt wel ruimte voor nodig. Patroon tekenen kost ruimte, stof knippen ook. Het in elkaar zetten is met kinderbroeken net iets makkelijker omdat de broeken iets kleiner zijn en het dus minder ruimte in beslag neemt. Ik weet nog even niet hoe ik het ga doen maar die broeken gaan er wel op de een of andere manier komen.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekkrappe broeken en korte broekspijpen. Zo af en toe moet ik er aan geloven, nieuwe kleding voor onze zoon. Nou ja, nieuw.... Het merendeel van zijn kleding is niet nieuw als hij het krijgt. Het is voor ons nogal duur om elke keer nieuwe kleding te kopen dus kijk ik...Blogs die net even anders zijn