We moeten boodschappen doen

Sinds een paar dagen wordt de supermarkt waar ik graag kom verbouwd. Deze is een paar weken gesloten dus ik moet mijn dagelijkse boodschappen elders doen. Dat is niet geweldig maar het is geen grote ramp omdat ook die supermarkt vrij dichtbij zit. Nu hadden we aan het begin van de week wat boodschappen nodig. Niet alleen de dagelijkse boodschappen maar ook ontbijtgranen die ik graag daar vandaan haal. Dus ik ga vol goede moed met mijn zoon naar die bewuste supermarkt. Het leuke aan deze supermarkt zijn wel de wagentjes voor kinderen. Ik zag een nieuw soort met handvat aan de vlag. Heel veel van die kleine karretjes hebben van die mooie vlaggen waar je tegelijk ook nog grip op het karretje hebt en waaraan je dus kunt zien dat er een (losgeslagen) kind komt aanstormen. Heel handig dus, zeker dat handvat.

Een karretje voor mijn zoon

Oké ik denk dus van laat ik eens iets nieuws proberen en laat ik nu eens NIET mijn zoon in een grote mensen kar zetten maar laat ik hem nu eens een karretje geven. Nou ik heb het geweten hoor. Meneertje leek net losgeslagen wild. Hij pakte dat karretje (en ik dat handvat) en hij nam een run….. Hup langs de groente en fruit, (Wacht even lieverd we hebben nog sinaasappels nodig. Deze dus heel snel opgepakt) op naar het volgende vak. Langs de kaas (geen tijd voor een stukje proeven) en op naar de ontbijtgranen. Die had mama immers nodig want dat had ze gezegd. Ontbijtgranen gepakt hup in de race modes naar de melk. (Hooo wacht even lieverd pas op voor de andere mensen) Melk gepakt en in het karretje gepropt. Op naar het volgende. De diepvriesgroente.

Koop je mij?

Oké weer even geen gehol en gerace. Op naar de thee. Goed de thee gepakt.  Valt mijn oog op een snack wat ik getest heb op een proeverij. Het viel me gelijk op want ik vond dit geweldig omdat het glutenvrij is. Dus ik kijk even en bedenk me dat ik dat best wel wil kopen als er weer wat meer geld is. Ondertussen ziet mijn lieve zoon dat er wel hele mooie plaatjes staan op de koekjespakken. Elza van Frozen is een mooi meisje wat verleidelijk roept van pak mij en doe mij maar stiekem in je karretje. Ik leg (dacht ik) het pak terug in het schap. Goed op weg naar de kassa. Mijn race monster stormt weer de winkel door en ik mag weer heel hard mijn best doen om hem nergens tegen op te laten botsen. We zijn in no-time bij de kassa en ik zoek de kassa uit met de minste mensen in de rij, uhh er is geen rij. YESS  alle boodschappen op de band laden…. Hee wat is dat??? Ik had die toch terug gezet???? Nee dus daar lag een pak met koekjes waar een vrolijk lachende Elza mij uitlacht van haha het is mij toch gelukt. Nou ik dacht het dus van niet en heb het pak terug gegeven aan de kassière.

 

Inpakken en wegwezen?

Het afrekenen van de boodschappen, zonder Elza, was een uitdaging. Gelukkig stond er een winkelwagen waar ik mijn lieve hard rennende peuter even in kon parkeren. Toen de boodschappen in “zijn” karretje zaten gingen we op weg naar de uitgang. Onderweg kwamen we nog een auto tegen van de drogist. waar hij graag in wilde zitten, Nou vooruit je hebt redelijk netjes geluisterd. Ik begon het een beetje zat te worden maar wat wil je eerst de halve appie xl door gestormd en dan nog creatief bezig geweest om af te rekenen en de boodschappen in het karretje te krijgen. Wat ik niet wist op dat moment was dat de ware uitdaging nog moest komen. De boodschappen moesten immers nog in mijn fietstas. Nou ik heb me daar achter mijn zoon aan gehold en vaak gegrepen. Ik ben maar wat blij dat het daar redelijk veilig is want peuter stormwind holde alle kanten op. Om een kind in een kinderzitje te zetten met het inpakken van je tas is niet echt een slim en veilig idee. Ik weet dus wel één ding…. De volgende keer weer een gewone kar dan kan ik tenminste RUSTIG boodschappen doen. Maar toch ik heb onwijs genoten en ik schrijf deze blog met een grote glimlach. Ik hoef jullie denk ik niet uit te leggen hoe mijn zoon genoten heeft.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/05/annemiek-e1477908230194-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekWe moeten boodschappen doen Sinds een paar dagen wordt de supermarkt waar ik graag kom verbouwd. Deze is een paar weken gesloten dus ik moet mijn dagelijkse boodschappen elders doen. Dat is niet geweldig maar het is geen grote ramp omdat ook die supermarkt vrij dichtbij zit. Nu hadden we...Blogs die net even anders zijn