Boerderijfeest van ’s Heerenloo

Kort geleden hadden we een groot boerderijfeest op het kinderdagcentrum van zoonlief. Eens in het jaar is het een feest en kunnen de kinderdagcentra kiezen wat ze gaan doen. De locatie waar onze zoon naar toe gaat kiest er voor om het in de vertrouwde (en beveiligde) omgeving te doen van de kinderen. Het kinderdagcentrum zelf. Je kunt ons als ouders en de kinderen geloof ik geen groter plezier doen.

Wie komen er en wat neem je mee?

Vooraf wilden de juffen weten hoeveel kinderen er kwamen en wat we mee zouden nemen om te eten. Zonder eten en drinken kun je niet. Ik besloot om kaasmuffins te maken en manlief nam een dagje vrij. Na wat gehusseld met vrije dagen en de dag van de uitslag van de observaties van zoonlief heeft manlief op woensdagochtend in plaats van vrijdag ochtend gewerkt.

Feest vandaag

Maar goed op naar het boerderijfeest van vandaag. We gingen zoals gebruikelijk met de fiets. Zoonlief bij mij achterop zijn tas met reserve kleding in mijn fietstas en de rugzak met muffins en meer bij manlief op zijn rug. Het was maar goed dat ik reserve kleding bij me had 😉 . We kwamen aan en het was vol met auto’s. De straat waar het kinderdagcentrum aan zit loopt dood. Aan beide kanten van de weg was het vol met auto’s. Het terrein was vol met auto’s en fietsen. We gingen naar binnen en op de vloer waren pijlen geplakt. Deze konden wij volgen om naar buiten te gaan. Buiten was waar het grootste deel van het gebeuren plaatsvond.

De tuin, het speelparadijs.

Voor wie het niet(meer) weet, buiten is een schitterende tuin. Deze tuin heeft alles wat een kinderhartje wenst. Goed geen water maar dat lijkt mij logisch gezien de veiligheid van de kinderen. De tuin heeft schommels, een schuur met leuk speelgoed, een grasveld nog groter dan de achtertuinen van de vier huizen in ons blok, een bebossing waar je doorheen kunt struinen en van alles kunt verzamelen (volgens zoonlief) een zandbak groter dan onze voortuin, een terras met picknicktafels en ga maar zo verder. Kortom je waant je op vakantie en niet op school. Deze tuin heeft ook een goed hek zodat het echt een uitdaging is om te ontsnappen. Kortom een prima plek voor het boerderijfeest.

Het regent (een beetje)

Vandaag stonden er heel veel leuke activiteiten buiten. Omdat het regende is er wel het een en ander naar binnen verplaats maar daar was het niet minder leuk om. Er stonden heel veel leuke dingen buiten om te doen en te onderzoeken. Binnen stond het eten en drinken en een springkussen. Buiten was nog genoeg te doen.

Zwembadje plons

Als eerste vond zoonlief een zwembad met eendjes en netjes. Dat was enorm leuk. Hij is daar een keer of wat naar toe gegaan en elke keer werd hij natter. Zoonlief pakte dat netje en ging scheppen naar de eendjes. Dit is toch wel heel erg gaaf. Hij is twee keer in dat badje gevallen waardoor zijn broek nat werd. Ik was dus heel blij dat ik reserve kleding bij mij had. Ik kon het niet helpen maar ik moest er wel om lachen. Ja ik weet het, het is niet echt lief maar het is wel grappig. Daarnaast gaat hij gewoon door en deze keer was hij alleen nat en niet eens vies. Er was namelijk geen zand in de buurt.

Wat zullen we eten?

Ondertussen moeten we ook nog een poging wagen om wat in onze maag te krijgen. Er was zoveel lekkers dat het een grote belediging zou zijn om niet je best te doen om iets op te eten. Ik had geen idee waar ik zoonlief nu een plezier mee zou kunnen doen dus gokte ik maar wat, Ik pakte een donut met chocolade en dat was raak! Ik pakte zoonlief op, zette hem op een kraam (waar vanwege de regen niets te vinden was) en begon hem rustig en voorzichtig kleine stukjes donut te geven. Hij pakte dit aan en smulde lekker bijna de hele donut op. Drinken was niet aan hem besteed deze uren. Ook was die ene donut genoeg om op te teren voor de rest van het feestje.

Wat zou ik kunnen ontdekken?

Buiten stond een kartbaan met tractoren. Dat is heel leuk natuurlijk. Wat vooral heel leuk was dat was wel dat de schuur open stond. Natuurlijk viel zoonlief het op dat er een laken of zo voor de deur hing dus he wie weet was de schuur wel open en kon hij daar in zoeken wat er nog naar buiten moest. Mis poes, mama had hem in de smiezen en haalde hem naar buiten. De man die over deze opblaasbare attractie ging kwam kijken wat ik uitspookte en zag dus dat ik achter mijn onderzoekende zoon aan ging. Dus zoonlief er uit gebonjourd en hup weg wezen van dat hok. Dat ging ondertussen niet zo goed meer.

Ik weet mijzelf even geen raad mama……

Zoonlief was nog steeds nat en het werd zo zachtjes aan tijd om naar de wc te gaan. Deze was bezet maar als ik het niet doorpak dan heb ik een probleem. Als hij dan wat later naar de wc gaat dan krijg ik hem daar niet meer en dan hebben we naast nat van het badje nog meer nat. Niet leuk dus. Wij dus naar een andere wc in het gebouw. Dat ging goed maar toen we klaar waren liepen we op een andere manier weer terug naar het feestje. Toen begon het probleem. Zoonlief zijn rem was namelijk al die tijd stuk. Dat begon zijn tol te eisen. Daarnaast al de prikkels die hij gehad had van dat rondrennen en spelen. Hij begon te protesteren. Ik heb hem met moeite terug naar het boerderijfeest gekregen.

Springkussen

We waren bij 1 ding nog niet geweest. Het springkussen. Eerst moest zoonlief een droge broek krijgen. Met zo’n natte broek mocht hij niet op het springkussen van mij. Daarnaast moeten de kinderen gewoon hun schoenen uit voor ze gaan springen. Dat dat niet alleen tegen de slijtage van het springkussen is werd vandaag (pijnlijk) duidelijk. Nu is papalief 54 winters jong. Hij heeft nog nooit op een springkussen gespeeld, tot vandaag! Papalief dook (letterlijk) in het springkussen (kasteel) en ging dollen Niet alleen met zijn zoon maar ook met de ander kinderen die in dat springkasteel doken. Papalief had de tijd van zijn leven en voelde zich een kind. Speelde (voorzichtig) met de kinderen en het werd een drukke en dolle boel waar zoonlief al snel uitgleed. Hij wilde niet echt mee doen en ging achter de techniek aan. Hij kwam er achter dat ook hier een luchtpomp stond en dat die voor wind zorgde. Ik heb het maar niet bijgehouden maar ik heb hem ettelijke keren bij de pomp vandaan gehaald.

Een leuk boerderijfeest

Het was echt heel leuk en ik ben zo blij dat we op het boerderijfeest geweest zijn. Ik hoefde niet constant achter onze zoon aan te hollen in de vrees dat hij in 10 sloten tegelijk zou vallen Het hek was goed afgesloten en er was maar 1 zwakke plek en dat was de plek waar de kinderen geschminkt konden worden. Daar konden ze het terrein af gaan. Maar ook daar waren ouders in de buurt dus die zouden dan wel het kind tegen kunnen houden. We waren als ouders onder elkaar en we hoefden niet steeds uit te leggen waarom ons kind anders doet. Ook hoefde ik mij niet te verantwoorden waarom hij op de grond ging liggen dweilen en gillen omdat hij het even niet meer kon plaatsen. Ik kon lachen om zijn gehol en zoektocht. Ik kon met andere ouder en de juffen praten over hoe hij is. Al dat soort dingen zijn gewoon heel fijn. Met dat ik dit schrijf zit ik al in mijn hoofd bij morgen. Morgen, vrijdag, krijgen we de uitslagen/bevindingen van de observaties/onderzoeken die we vorige week gehad hebben. We zijn heel benieuwd naar wat ze ons kunnen vertellen over ons bijzonder mannetje.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekBoerderijfeest van ’s Heerenloo Kort geleden hadden we een groot boerderijfeest op het kinderdagcentrum van zoonlief. Eens in het jaar is het een feest en kunnen de kinderdagcentra kiezen wat ze gaan doen. De locatie waar onze zoon naar toe gaat kiest er voor om het in de vertrouwde (en...Blogs die net even anders zijn