Bloggen vindt ik leuker om met meerdere mensen te doen, in plaats van alleen.
Daarom komt Annemiek mij helpen

Even voorstellen:

Ik ben Annemiek, Kim heeft mij gevraagd om op haar site een plekje te vullen met blogs van mij. Dit vindt ik heel leuk. Ik blog al meer dan een jaar op mamaplaats. Daar hebben we elkaar dan ook leren kennen.

Toen kim mij kort geleden vroeg of ik mee wilde gaan bloggen op haar plekje stond ik even met mijn mond vol tanden. Of beter ik wist even niet wat ik moest typen. Dat gebeurt niet zo vaak, mensen hebben mij niet zo snel “stil” Ik hoor wel eens vaker dat ik leuk kan bloggen maar dat is tot nu toe niet eerder op zo’n manier gewaardeerd.

Er komen in ieder geval per maand 2 blogs hier op dit plekje. Waar het over zal gaan? Nog geen idee. Het zal zeker niet hetzelfde zijn als mijn plekje waar ik nu blog, waar ik op ga in de massa maar wat wel een makkelijk te vinden site is. Hoe dit zal gaan? Ik heb geen flauw idee en ik zal het wel zien. Zo ben ik op de vorige plek ook begonnen met bloggen.

Maar nu wie ben ik. Behalve dat ik Annemiek heet mag ik ook nog samen met mijn man een zoon opvoeden van nu 2 jaar en 9 maanden. Met hem beleef ik vele avonturen zowel groot als klein. Dit zijn heel veel gevarieerde avonturen van leuk, grappig slim tot huilen, tranen met tuiten. Dat hoort er bij en dat is waar ik veel over schrijf op mamaplaats. Ook ben ik sinds de swap van mamaplaats bezig om mijn creativiteit op te pakken. Ik ben daar ook bezig om op een eenvoudige manier leuke dingen uit te leggen. Zoals hoe je een 3d kaart maakt. Ik merk ook dat ik die creativiteit nodig heb want anders gaan er bij mij dingen niet goed.

Ik ben 24/7 moeder, nou ja bijna dan. Mijn man doet ook wel veel dingen maar hij werkt buitenshuis en ik binnenshuis. Ik ben niet zo gelukkig met de term thuisblijfmoeder. Ik zeg wel eens dat ik gezinsmanger ben. Gewoon omdat ik vindt dat het 24/7 moederschap niet echt gewaardeerd wordt. Woensdag is mijn man de hele dag vrij en op vrijdag heeft hij ’s middags ouderschapsverlof. Omdat mijn man vroeger te veel van zichzelf heeft gevraagd, heeft hij daar nu lichamelijk veel last van. Hierdoor is hij voor het grootste deel afgekeurd. Toch werkt hij. Als hij dat niet doet loopt hij tegen alle muren op en loopt hij zichzelf zo in de weg dat het niet goed gaat komen. Hij werkt via een wsw bedrijf in groepsdetachering op een plek waar hij zich gewaardeerd voelt. Dit komt mede doordat de collega’s van dat bedrijf zelf vaak aan hem leuke klussen vragen of dat de tekenaars van de machines die gemaakt worden hem bepaalde machines willen laten maken om zo de ontwerpfoutjes er uit te laten halen.

Mijn man is een stuk ouder dan ik. Wij hebben elkaar op een bijzondere manier leren kennen. Het gevolg is dus dat we een zoon mochten krijgen en die we nu heerlijk kunnen bezig houden. Of is het andersom?

Ik ben zeker gelukkig dat ik hele dagen bij onze zoon mag zijn en dat ik niet aan het werk moet. Toch had ik het ook graag anders gezien maar dan was mijn hele leven anders geweest en dat is nu eenmaal niet zo. Over een paar jaar, wanneer zoonlief op de basisschool zit kan ik eens gaan kijken naar wat betaald werk. Niet te veel anders krijgen we problemen met de huur. Maar eerst gewoon lekker genieten van zoonlief en manlief natuurlijk.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVaste GastblogstersBloggen vindt ik leuker om met meerdere mensen te doen, in plaats van alleen. Daarom komt Annemiek mij helpen Even voorstellen: Ik ben Annemiek, Kim heeft mij gevraagd om op haar site een plekje te vullen met blogs van mij. Dit vindt ik heel leuk. Ik blog al meer dan een jaar...Blogs die net even anders zijn