Omdat onze zoon de waterpokken heeft besloot ik dat hij mocht badderen in een bad van havermout gaan. We hebben nog genoeg havermout dus dat gaat makkelijk.

Badderen als gezamenlijk spel

Ik begon de dag voor de VIPP-AUTI zoonlief in bad te doen. Ik deed er havermout in want dat schijnt te helpen om die krengen aan te pakken. Omdat zoonlief zo erg kan gaan krabbelen besloot ik om er bij te gaan zitten. Dan kan ik daar zitten als politie agent maar dat werkt natuurlijk voor geen meter. Ik besloot dus om er gezellig bij te gaan zitten. In te gaan op zijn belevingen en mee te gaan in zijn verhaal. Zo was het badwater wit geworden dus was het melk. Zoonlief wilde een bekertje melk en zou het bijna opdrinken ook 😉 dat was nu niet de bedoeling. Dit spul is om in te badderen en niet om op te drinken. We goten dit water in elkaar bekers en zo ontstond er een heel leuk spel. Ondertussen werden mijn benen nat gegooid en goot ik het water over de waterpokken van zoonlief heen. Dit was zo’n mooi spelletje. Ik genoot op de manier waarop wij samen speelde. Dit gebeurde ook op de tweede dag en met net zo’n plezier

Uitkijken naar het badderen

Op dag drie hadden wij helaas niet echt onze dag. Zoonlief had ondertussen echt een stuk meer last van die vervelende waterpokken en wilde er het liefst gelijk vanaf zijn. Ze doen pijn, jeuken en zien er niet uit. Hij liet een groot deel van de dag zijn frustratie merken en op een slecht moment is het dan voor mij ook genoeg. Ja zelfs met zijn middagslaapje die hij nu weer even terug heeft. Ik verheugde mij dan ook op het badderen. Zoonlief gaat op dit moment graag badderen. Hij ontspant en geniet sowieso al van water maar badderen is zoveel leuker. Nieuwe spelletjes zijn ook leuk om te doen zoals vulkaantje knal. Wat is dan nu weer? Nou dan vul je een lege fles voor onder de douche met water en knijp je er in. Het water wat er uit komt is van de vulkaan. Dat is vulkaantje knal 😉 .

Douche en bad tijd anders benutten.

Normaal gesproken zette wij zoonlief gewoon in bad of onder de douche. Dat moet hij ondertussen wel zelf kunnen en het geeft ons ook wat tijd om boven dingen te doen. Sinds ik er achter ben dat dit ook voor hem hele mooie leer momenten kunnen zijn besloot ik dat in het vervolg maar weer gewoon samen in de douche zijn als zoonlief klaargestoomd wordt voor bed. Het maakt niet uit of papa of mama zoonlief nu douchen of in bad stoppen als het maar één op één contact blijft. Niet altijd is dat haalbaar maar we proberen het wel zoveel mogelijk.

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-575x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/10/IMG_20161030_222755-e1477907989374-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekOmdat onze zoon de waterpokken heeft besloot ik dat hij mocht badderen in een bad van havermout gaan. We hebben nog genoeg havermout dus dat gaat makkelijk. Badderen als gezamenlijk spel Ik begon de dag voor de VIPP-AUTI zoonlief in bad te doen. Ik deed er havermout in want dat schijnt te helpen...Blogs die net even anders zijn