Eventjes geleden schreef ik over de aanvraag voor de WMO. De trapleuningen hangen maar de aanvraag voor de bakfiets liet nog op zich wachten. Nu is het helaas duidelijk dat deze is afgewezen. Wel wil de WMO een duofiets vergoeden.

aanvraag afgewezen

Waarom wordt er nu in vredesnaam deze aanvraag afgewezen? Leerlingenvervoer naar en van school wordt immers wel vergoed (als je aan de voorwaarden voldoet). Om een heel lang en ingewikkeld verhaal kort te maken is het omdat de mensen van de WMO willen dat mijn zoon zijn motoriek ontwikkelt. Maar dan moet dat wel op een duofiets. Ik hoor een aantal denken (en ook de spellingscontrole kan hier niks mee) “wat is nu weer een duofiets?” Het is wel heel flauw om te zeggen ga maar even zoeken want je hoeft het maar in te toetsen en je weet het. Een duofiets is een fiets (2 of 3 wieler) waar twee personen naast of achter elkaar kunnen zitten om zich zo te verplaatsen. Vaak gaat het om ouder en kind en tegenwoordig zie je ook 2 volwassenen naast elkaar op zo’n fiets zitten. Hier zijn een paar mogelijkheden beide personen gebruiken de trappers of één van beide.

Duofiets? Nee dank u!

Goed, de WMO heeft besloten om wel een duofiets te vergoeden maar geen (goedkopere) bakfiets. Hier ga ik NIET mee akkoord. Waarom niet? Dat is een erg ingewikkeld en vooral autistisch verhaal. Het is lastig uit te leggen hoe de wereld voor mijn zoontje werkt. Een bakfiets is een heel andere fiets dan een duofiets, zeker in de beleving van mijn zoontje. Zet hem in de bak van de bakfiets en hij zit met zijn benen bij elkaar, niet op een zitje of zadel en trappers zijn ook nog niet aanwezig. Zet hem op een duofiets (zowel 2 als 3 wieler) dan zit hij op een zadel of ik een kuipstoeltje met een stuur en trappers. Dat lijkt al heel erg veel op een fiets en het besturen er van. Daarnaast gaat zoonlief niet eens zitten op een fiets en laat staan dat hij de trappers gebruikt waarvoor die gemaakt zijn. De fietsen worden omgedraaid en gerepareerd. Oké de trappers worden heftig met de hand gedraaid en er beland zand en water op de wielen. Stenen komen tussen de wielen en het spatbord waardoor het wiel blokkeert. Niet echt een fietsfanaat toch?

Duofiets als allerlaatste manier van fietsen

Ik denk, ik voel, dat als mijn zoontje eerst leert fietsen op een 3 wieler met mij naast of achter zich, hij in de toekomst moeilijker zelfstandig wil gaan fietsen. Ik weet nog hoe moeilijk ik het vond om zelfvertrouwen te vinden in het fietsen zonder zijwieltjes. Dat ging dus niet. Die ervaring wil ik mijn zoontje besparen en ik wil beginnen met een loopfiets. Dat gaat nu ook ons doel worden voor de WMO. Hoe goed deze man van de WMO ook zijn best gedaan heeft voor die duofiets. Leren fietsen wil ik op onze manier aanpakken en dat is via een loopfiets naar hopelijk in de toekomst een gewone fiets. Kan dat niet dan eerst een driewieler proberen. Als dat niet lukt dan pas wil ik overgaan op de duofiets.

 

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-2-e1524945697953.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2017/06/lego-dinosaurus-2-e1524945697953-150x150.jpgAnnemiekGastblogger Annemiekbakfiets,duofiets,veilig vervoer,WMOEventjes geleden schreef ik over de aanvraag voor de WMO. De trapleuningen hangen maar de aanvraag voor de bakfiets liet nog op zich wachten. Nu is het helaas duidelijk dat deze is afgewezen. Wel wil de WMO een duofiets vergoeden. aanvraag afgewezen Waarom wordt er nu in vredesnaam deze aanvraag afgewezen? Leerlingenvervoer...Blogs die net even anders zijn