Buitenspelen en picknicken in de achtertuin

IMG_3565

Sinds kort is het weer mooi weer. Wat mijn zoontje dan het liefste doet is buitenspelen. Met een paar uur is hij niet klaar en tussendoor naar binnen roepen voor het eten vindt hij nu niet bepaald een feestje. Laatst heb ik daar iets op verzonnen. Picknicken in de tuin. De ene keer gaan we al vroeg in de ochtend naar buiten de andere keer wat later in de ochtend. Maar net wanneer het gras droog is en ik het mooi genoeg vind om buiten te zijn. Vaak heeft hij dan al een keer of wat aangegeven dat hij buiten wil spelen. Dit zegt hij dan en hij hangt aan de deurklink.

Voor hij naar buiten kan moet hij natuurlijk wat aan zijn voeten. Dit zijn bijna altijd zijn schoenen. Ik zet hem dan op een stoel en trek hem zijn schoenen aan. Afhankelijk van het weer en wat hij al aan heeft gaat zijn jas wel of niet aan. Daarna gaan de grendels van de achterdeur los en draai ik de deur van het nachtslot. Mijn zoon is lang genoeg om zelf de deur open te doen dus die gaat dan ook zo snel mogelijk open en dan neemt hij een run, zo hup naar buiten. Eerst even kijken in de zandbak waar vaak een laagje water in staat, om daarna weer door te hollen naar een stel takken of verder achter de tuin in naar het grind. Zo kan hij de hele ochtend en middag bezig zijn. Zeker nu het zo mooi weer is. Ik geniet er eigenlijk wel van. Ik heb hier nog niet verteld hoe groot onze achtertuin is maar die is zo groot dat ik regelmatig goed moet kijken waar hij zit. Je kunt je dus voorstellen dat hij zich echt wel de hele dag kan vermaken.

Als het dan zo zoetjes aan tijd gaat worden voor de lunch is hij nog lang niet uitgespeeld en als ik hem naar binnen zou halen dan wordt het huilen en gillen. Het beste is dan om ons brood klaar te maken en samen in het gras of op de stenen te gaan zitten en te gaan picknicken. Ik zeg dan ook tegen hem dat we gaan picknicken. Hij probeert het dan na te zeggen en kijkt wat ik ga doen. Ons brood smeren en zijn beker met drinken vullen. Mijn zoontje gaat dan heerlijk in het gras zitten en ik kom erbij. We zitten dan zo heerlijk rustig en hij zit zo lekker te smikkelen en eet vaak alles op. Natuurlijk ziet hij van alles zoals de mieren die in het gras lopen en soms over het bord. Ook dit hoort bij picknicken. Daarna volgt zijn drinken en als hij klaar is staat hij op lekker verder te gaan met spelen.

Momenteel is mijn man ’s middags thuis omdat hij erg veel last heeft van zijn schouders. Hij mag maar halve dagen werken en eet dan thuis zijn lunch. Onze zoon heeft dit nu dus door en wat hij dan ook laatst deed was zo bijzonder, hij at zijn bordje voor een groot deel leeg en wilde niet meer. Oké prima daar maak ik geen heisa om. Ik zei tegen hem dat ik alles binnen ging zetten en als hij weer wat wilde kon hij het pakken. Wat schertste mijn verbazing? Papa kwam thuis en ik maakte dus diens lunch klaar en vervolgens pakte onze zoon zijn bordje met het laatste beetje brood en zijn restje drinken op en ging bij papa zitten. Zo zat hij tussen ons in op de stenen zijn brood verder op te eten en dronk hij lekker van zijn drinken. Kortom hij ging twee keer picknicken. Eerst met alleen mama en daarna met papa. Maar ook als papa tijdens de lunch thuis is en we picknicken heerlijk in de tuin dan zit onze zoon heerlijk te genieten van het buiten zijn en het zonnetje, tussen ons in want dat is zijn plekje.

Onze zoon is echt een buitenkind merken we. Als hij een paar dagen binnen moet blijven omdat het regent en het gras te nat is vind hij dat op zijn zachts gezegd niet leuk. Toch is het ook niet altijd even makkelijk om hem buiten te hebben want soms is hij dan zo lang buiten dat hij zo verschrikkelijk moe is aan het eind van de dag dat hij nog net niet voor het naar bed gaan in slaap valt. Het is dus de kunst om hem voor die tijd naar binnen te krijgen zodat hij tenminste nog een beetje wakker is en mee werkt voor hij gaat slapen.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVaste GastblogstersBuitenspelen en picknicken in de achtertuin Sinds kort is het weer mooi weer. Wat mijn zoontje dan het liefste doet is buitenspelen. Met een paar uur is hij niet klaar en tussendoor naar binnen roepen voor het eten vindt hij nu niet bepaald een feestje. Laatst heb ik daar iets...Blogs die net even anders zijn