Om te weten welke materialen je nodig hebt klik hier

3d knippen, de kaart zelf.

3d

Waar ik jullie vorige week uitlegde wat je nodig hebt om een 3d kaart te maken leg ik vandaag uit hoe je deze maakt. Misschien is het wel slimmer op te zeggen hoe je de kaart opbouwt. In mijn vorige blog heb ik immers uitgelegd dat een 3d kaart bestaat uit verschillende lagen van hetzelfde plaatje waar telkens een deel van het plaatje is weggelaten.
3d kaarten maken, de kaart zelf    (1)

Voor je begint met 3d knippen is het handig om een plek vrij te maken waar je alles kwijt kunt en overzicht hebt op je materiaal. Ik heb tegenwoordig een klein doosje waar ik alle uitgeknipte onderdelen in doe. Op deze manier blijven ze wat beter uit de onderzoekende handjes van mijn lieve zoon. Toch moet ik nog opletten dat hij niet alles weg pakt maar de spullen liggen iets veiliger. Als je een leuk plaatje hebt uitgezocht zorg dan dat je alle onderdelen van het plaatje uitknipt en goed bij elkaar houdt. Soms kunnen die kleine plaatjes zomaar verdwalen op je tafel. Het gebeurt mij regelmatig dat ik even goed moet kijken waar het plaatje of onderdeel gebleven is.
3d
3d kaarten maken, de kaart zelf    (3)

Als ik de plaatjes één voor één heb uitgeknipt begin ik met het opbouwen van het plaatje. Hiervoor gebruik ik foamtape. In mijn vorige blog heb ik uitgelegd waarom ik geen 3d kit zal gebruiken de komende jaren. Ik kijk waar ik de foamtape wil plakken en hoe dit het mooiste zal staan. Ik let er wel op dat alles mooi binnen de afbeeldingen blijft met het opplakken. Zo zie je minder van de foamtape wat ten goede komt aan het uiterlijk van de kaart. Sommige plaatjes hebben hele kleine stukjes tape nodig dus die moet je dan door knippen. Helaas lukt het niet altijd om op zult soort stukjes zo onzichtbaar mogelijk te plakken. Op het eerste en grootste plaatje plak ik nog geen tape want die moet namelijk op de kaart zelf. Pas als alles op elkaar vast geplakt is bepaal ik op welke ondergrond of kaart mijn plaatje komt.
3d kaarten maken, de kaart zelf    (4)

Als het plaatje helemaal opgebouwd is zoek ik welke achtergrond of ondergrond ik mooi vind bij het plaatje. Soms gebruik ik twee kleuren en een andere keer gewoon een enkele kleur. Zoals je op de foto kunt zien heb ik voor deze kaart twee kleuren gebruikt. Ik heb twee kaarten gepakt en daar wat vanaf geknipt. Ik heb de paarse en oranje kaarten gecombineerd waardoor je een leukere kaart krijgt. Ook heb ik het karton en het plaatje op foamtape geplakt en op die manier krijg ik een leuker effect dan wanneer ik zowel de kaart als het plaatje plat op de oranje kaart zou plakken. Hierna heb ik het geheel afgewerkt met een sierrand. Ik heb er nog geen tekst op gedaan want ik weet nog niet voor wat voor gelegenheid ik deze kaart ga gebruiken. Er zijn vele soorten stikkers zowel als sierranden maar ook tekst stikkers. Dit zijn de extra dingen die je kaart opleuken. Op deze manier kun je met 3d knippen een leuke kaart maken. Je hebt een unieke kaart gemaakt die de ontvanger van deze kaart nog niet zal hebben.

3d kaarten maken, de kaart zelf    (5)
3d kaarten maken, de kaart zelf    (6)

doe nog gauw mee aan de winactie

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2016/04/annemiek-150x150.jpgAnnemiekGastblogger AnnemiekVaste GastblogstersOm te weten welke materialen je nodig hebt klik hier 3d knippen, de kaart zelf. Waar ik jullie vorige week uitlegde wat je nodig hebt om een 3d kaart te maken leg ik vandaag uit hoe je deze maakt. Misschien is het wel slimmer op te zeggen hoe je de kaart opbouwt....Blogs die net even anders zijn