Cupcakes verkopen voor de tijgers.
Ook op Koningsdag wordt er actie gevoerd voor Team Tijger.
Team Tijger

Dunya en Emir nemen de actie voor de tijgers heel serieus. Hun actienaam Tijger Vrienden doet het goed. Samen ronselen ze mensen om sms’jes te sturen voor de tijgers en op school zamelen ze lege flessen in. Sinds het begin van de actie, begin maart, hebben ze samen al bijna vijfhonderd euro opgehaald. Kinderen van de school leveren flessen in met statiegeld en er komen steeds meer sms’jes binnen. In hun netwerk halen ze mensen over om geld te doneren via Ideal. Zo komen ze al snel op een mooi bedrag.

Cupcakes

Koningsdag 2018 is natuurlijk een uitgelezen moment om geld op te halen voor de actie Team Tijger. Dunya wil zoals elk jaar cupcakes bakken en verkopen in het park. Het is een beetje krap, omdat ik de dagen voor Koningsdag gewoon moet werken en een beetje beperkt ben in mijn tijd. De cupcakemaker die ik ooit voor Moederdag heb gekregen, werkt gelukkig snel. Het worden kleine cupcakes, waardoor we er ook meer hebben. Dunya haalt op donderdag een extra pak mix en gaat aan de slag. Als ik thuiskom staat ze in de keuken met de mixer in de aanslag. “Wat is de bedoeling?” vraag ik met gevoel voor naderend onheil. “Ik heb toch gezegd dat ik meer cupcakes wil maken?” Wat ze in haar hoofd heeft krijg ik er niet zomaar uit. Bovendien wil ik haar inzet graag stimuleren. Natuurlijk staan we uiteindelijk samen te bakken. Voor de tijgers.

Koningsdag

Het valt niet mee op Koningsdag. We vertrekken sowieso pas na de middag naar het Westerpark omdat de cakejes nog niet zijn versierd. Eenmaal met moeite een plekje gevonden, moedig ik Dunya aan om mensen aan te spreken. “Vraag of ze een cupcake willen kopen voor het goede doel!” zeg ik. Ze vindt het moeilijk en ik kan me dat heel goed voorstellen. Dat vind ik ook. “Ze laten me niet eens uitpraten!” zegt ze. Maar na een tijdje begint het toch te lopen. Ze komt een vriendinnetje van ballet tegen en die durft blijkbaar wel. Ze komen terug met drie euro. “Dankzij haar” wijst Dunya.

Turkse koekjes

Na een uurtje sluit Emir aan met een schaal vol Turkse koekjes, gebakken door zijn moeder waarschijnlijk. Ook Emir geeft aan dat hij een beetje verlegen is, maar samen gaat het wel. Sommige mensen geven een gift, anderen willen wel een sms sturen. Ik ga een rondje over de vrijmarkt lopen, maar ik vind niks dat ik leuk vind en ook poffertjes kan ik niet vinden. Eenmaal terug bij onze cupcakes en koekjes, attendeer ik Dunya en Emir op de kraam van de natuurspeeltuin het Woeste Westen, waar ze gratis broodjes kunnen bakken. Als ze terugkomen heb ik net melding gehad van Weerplaza dat er een gigantische bui aankomt. Ik doe alvast de koekjes in een trommeltje. Snel gaat Dunya nog met wat cakejes terug naar de medewerkers van het Woeste Westen. Omdat het voor een goed doel is, verkoopt ze daar ook nog een paar.

Wereld Natuur Fonds

Op het laatste moment ziet Dunya nog kinderen die ze kent van zwemles. Pas als ze één van de meisjes aangesproken heeft, blijkt het ineens de dochter van onze huisarts te zijn. Ze weet nog twee cakejes te verkopen. Daarna ontmoeten we nog een ander meisje van ballet, van vroeger. We blijven even staan kletsen en opeens staan er drie meiden van mijn school voor me. Ik vraag of ze voor de tijgers een cakeje willen kopen. Ik leg uit dat mijn dochter actie voert voor het Wereld Natuur Fonds om de tijgers te redden. Ze zijn onder de indruk en kopen allemaal twee cakejes. “Zes euro verdiend, van mijn leerlingen!” roep ik triomfantelijk. Dunya valt mij om de hals, wat ineens opvallend makkelijk gaat, zonder op haar tenen te staan.

Tussenstand

Thuisgekomen tellen we de opbrengst. We komen op achtendertig euro en zijn daar al heel trots op. Maar dan vindt Dunya nog twee euro in haar jaszak en dat maakt het een mooi rond bedrag. We hebben er ook heel hard voor gewerkt. De tussenstand is op dit moment €541. Dat is prachtig! De actie loopt nog steeds. Er zitten nog lege flessen in de bak op school en er staan nog meer activiteiten op stapel, die ze op school gaan uitvoeren. Hartstikke leuk dat de school hun actie voor de tijgers steunt! “Dit soort dingen bleven mij het meeste bij als ik terugdenk aan mijn schooltijd” zei de directrice. En bovendien past het perfect in het onderwijsconcept, waarin kinderen meer leren door dingen te doen en te ervaren.

Tosti’s voor de tijgers

Er is een datum geprikt dat ze tosti’s gaan verkopen aan medeleerlingen. Ik hoef alleen brood en kaas te regelen en het tosti-apparaat. Dan smeren zij het brood en verkopen de tosti’s voor een euro per stuk. Zo hopen ze nog meer geld op te halen voor de actie. “Doe maar op een vrijdag, dan kom ik wel helpen smeren” beloof ik. De tijgers verdubbelen in het wild, dat is het uiteindelijke doel. Op de site van de Rangers is te lezen dat heel veel kinderen geld ophalen en het gaat dan ook om flinke bedragen. Ik ben al heel trots op deze opbrengst. En wie weet zijn er nog meer mensen die Dunya de tijgers willen steunen. De landelijke tussenstand van Team Tijger is op dit moment al: € 129.102.

Tijger Vrienden

De mensen die willen bijdragen aan de actie om de tijgers te verdubbelen, kunnen een sms sturen. Als je de tekst Tijger (spatie) Vrienden stuurt naar 4333 doneer je eenmalig drie euro aan het Wereldnatuurfonds. Of je kunt bijvoorbeeld statiegeld doneren via de actiesite. Dat wordt dan bij de Rangeractie van Dunya en Emir geteld. Stiekem hoopt Dunya dat ze op safari mogen naar Indonesië of Siberië, maar ik vind het prima dat ze vanuit Nederland de tijgers probeert te redden.

http://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/05/Cupckes-voor-team-tijger-1-576x1024.jpghttp://www.krachtigemoeders.nl/wp-content/uploads/2018/05/Cupckes-voor-team-tijger-1-150x150.jpgHenrike LaningDierenGastblogger HenrikeOnderwijsOpvoedingPersoonlijkcupcakes,koningsdag,Rangeractie,Rangersclub,smsjes,statiegeld,tijgers,WNF,WWFTeam Tijger Dunya en Emir nemen de actie voor de tijgers heel serieus. Hun actienaam Tijger Vrienden doet het goed. Samen ronselen ze mensen om sms’jes te sturen voor de tijgers en op school zamelen ze lege flessen in. Sinds het begin van de actie, begin maart, hebben ze samen...Blogs die net even anders zijn